Házenkáři těsně porazili Portugalsko, házenkářky proti Rumunkám neuspěly

Čeští házenkáři zvítězili v Brně v prvním utkání baráže o postup na evropský šampionát nad Portugalskem o gól 28:27. Ve druhém poločase vedli přitom už osmibrankovým rozdílem. Odvetu sehrají oba týmy za týden v Portugalsku. V Brně se naopak nedařilo se českým házenkářkám. Ty podlehly v kvalifikaci o mistrovství světa Rumunsku 29:37.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená

Házená

Kouč mužské reprezentace Rastislav Trtík po nevydařeném duelu neskrýval zklamání. "Nedokázali jsme zápas dohrát podle našich představ, posledních pětadvacet minut bylo z naší strany velmi špatných. Začátek byl dobrý, útočná taktika slavila úspěch a získaným náskokem jsme získali nad soupeřem i psychickou výhodu," řekl český kouč. Uznal však, že s postupujícím časem se jeho svěřenci dostávali do šancí stále méně. "Ale kdybychom jich - včetně neproměněných sedmiček - proměnili padesát procent, tak by to bylo dobré. Před odvetou tak jsou naše šance minimální, ale o postup se popereme," dodal Trtík.

Také Lubomír Krejčíř, trenér našich žen, předpokládal, že souboj s Rumunskem bude velice těžký. "Za poslední roky se trenérovi podařilo poskládat nejsilnější celek. Rumunky podaly vynikající výkon a nám nezbývá nic jiného než se jim sklonit," řekl domácí kouč. Dodal, že jeho týmu se povedlo jen úvodních patnáct minut. "To se nám dařilo napadat soupeřky v prostorech, z nichž poté již bez problémů střílely. Ve druhém poločase jsme proti ostrým spojkám zkusili agresivnější obranu, ale zase se prosazovaly další hráčky jedna proti jedné na brankovišti," zhodnotil utkání Krejčíř. Přiznal, že v odvetě jeho tým moc šancí nemá. "Dát 29 branek znamená, že naše útočná hra nebyla až tak špatná, ale na druhou stranu v momentech, kdy se lámal zápas, jsme nadali sedmičky a neuspěli ani při dalších střeleckých pokusech. V obraně jsme ztratili sebedůvěru, projevoval se i úbytek sil a soupeřky dávaly góly i z deseti metrů," dodal Krejčíř.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme