Házenkářský tým z německého Kielu čelí podezření z uplácení

V Německu se rozbíhá největší úplatkářská aféra v dějinách tamní házené. Státní zastupitelství v severoněmeckém Kielu začalo prošetřovat manažera a bývalého kouče tamního špičkového týmu. Ti čelí podezření, že opakovaně uplatili rozhodčí v prestižní Lize mistrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úplatek

Úplatek | Foto: Archiv ČRo

Jen za ovlivnění odvetného zápasu finále Ligy mistrů v roce 2007 proti Flensburgu, mělo být podle týdeníku Der Spiegel vyplaceno 96.000 eur. Manažer THW Kiel Uwe Schwenker a někdejší kouč Zvonimir Serdarušič měli rozhodčí zkorumpovat v minimálně deseti dalších případech.

Na aféru upozornil jiný bundesligový klub Rhein-Neckar Löwen, který kvůli podezřením rozvázal se Serdarušičem pracovní smlouvu. Státní zastupitelství už nechalo prohledat několik kanceláří a bytů aktérů nevídané kauzy. Manažera Schwenkera prohledala policie přímo na letišti po návratu z utkání ve Španělsku.

Nejlepší německý házenkářský klub posledních let obvinění popírá. Hlavní postavy případu čelí podezření jen ze zpronevěry, protože uplácení rozhodčích, kteří nejsou držiteli žádného úřadu, není v Německu trestné.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme