Hejda premiérovým gólem v NHL rozhodl o výhře Oilers

Hokejista Jan Hejda se dočkal premiérového gólu v zámořské NHL. Jeho první trefa byla navíc vítězná, ve druhé minutě prodloužení totiž obránce Edmontonu zařídil výhru Oilers 2:1 na ledě Los Angleles. Hejda byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

V duelu chudém na branky dominovali oba gólmani. Hostující Dwayne Roloson zneškodnil 34 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu před svým protějškem Mathieu Garonem, který si připsal 27 zásahů.

Osmadvacetiletý bek, který se v průběhu sezony pohyboval mezi farmou a prvním týmem Oilers, skóroval poprvé ve svém čtrnáctém zápasu v NHL. V nastaveném čase si najel před branku a usměrnil do sítě přihrávku Ryana Smythe.

"Takhle rozhodnout zápas, to byl skvělý pocit. Ale hlavně proto, že jsme získali dva body, to je teď pro nás mnohem důležitější," řekl po utkání Hejda.

Edmonton v utkání vedl od 28. minuty poté, co se v přesilové hře po přihrávce Aleše Hemského prosadil Jarett Stoll. Náskok mohli Oilers získat už v poslední minutě první třetiny, ale pokusy Shawna Horcoffa i Brada Winchestera skončily na tyčích Garonovy branky.

V úvodu třetí třetiny pak zařídil vyrovnání Konstantin Puškarev, který před brankou tečoval střelu Ľubomíra Višňovského. Kazašský mladík tak ve svém třetím utkání v NHL rovněž zaznamenal premiérovou trefu v soutěži.

Los Angeles - Edmonton 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky: 46. Puškarev - 28. Stoll (Hemský), 62. Hejda. Střely na branku: 35:29. Diváci: 16.224

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme