Hejduk si návrat do dresu Colorada zpříjemnil dvěma góly

Český hokejový útočník Milan Hejduk se po zranění kolena opět zařadil do sestavy svého týmu Colorado Avalanche a odbyl si velmi podařený vstup do nového ročníku zámořské NHL. V zápase na ledě Edmontonu Oilers se po herním pauze dvakrát gólově prosadil a navrch přidal ještě jednu asistenci. Jeho Lavina naprosto jednoznačně smetla Olejáře 7:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Hejduk

Milan Hejduk | Foto: Hráči NHL

Strůjcem vysokého vítězství Colorada byl vedle navrátivšího se Hejduka ještě ofenzivní bek John-Michael Liles, který si také připsal tři body za dvě branky a přihrávku. Gólové řádění hostujících hráčů odnesli oba edmontonší brankáři Markkanen s Conklinem, kteří se dvakrát vystřídali. Na svěřence kouče Craiga MacTavishe pak téměř sedmnáct tisíc diváků ve vyprodaném Rexall Place po právu pískalo.

Úspěch na ledě soupeře rovněž zaznamenala dosud suverénní Ottawa Senators. Tentokrát zdolala obhájce Stanley Cupu Tampu Bay 4:1. Kanadský celek těžil především z důrazu před brankou a rychlého přechodu do útoku. Vítěznou trefu zařídil ve vlastním oslabení Švéd Daniel Alfredsson, když využil chyby domácího brankáře Johna Grahama. Ten se nerozpakoval vyjet až k modré čáře a toho ottawský kapitán neváhal využít. Za zády hostujících hokejistů se kvalitním výkonem opět zaskvěl Dominik Hašek. I díky němu Ottawa z dosavadních šesti odehraných duelů neprohrála ani jeden.

Z českých zástupců v zámořské soutěži se v pátečních zápasech prosadil ještě David Výborný. Útočník Columbusu Blue Jackets pomohl zdolat San Jose Sharks 4:1, když ve 14. minutě po pěkné akci otevřel skóre. Columbus se zatím trápí především v útočné fázi a s pouhými 15 vstřelenými góly je nejhorší v lize. V souboji se Žraloky se snad pro ně začalo blýskat na lepší časy. Útočný prapor domácích držel především Jason Chimera, autor dvou branek.

Výsledky:

Edmonton - Colorado 1:7 (0:3, 0:4, 1:0
Branky: 10. a 15. Liles (na druhou Hejduk), 22. a 36. Hejduk, 5. Turgeon, 31. Konowalchuk, 39. Brisebois - 50. Moreau (Hemský)

Tampa Bay - Ottawa 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky: 10. Afanasenkov - 2. Neil, 24. Alfredsson, 43. Heatley, 50. Schaefer. Střely na branku: 24:29. Dominik Hašek odchytal v brance Ottawy celý zápas s úspěšností 95,8 procenta.

Columbus - San Jose 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky: 36. a 54. Chimera, 14. Výborný, 40. Foote (Hrdina) - 22. S. Thornton

Detroit - Anaheim 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky: 5. Dacjuk, 10. Lang, 45. Samuelsson - 18. Selänne, 48. Getzlaf.

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme