Hejduk skóroval v jedenácté sekundě a pomohl Coloradu k výhře

Hokejista Milan Hejduk pomohl dvěma body k výhře Colorada nad Vancouverem 6:2. Český kanonýr skóroval už v jedenácté sekundě utkání, navíc přihrál na šestý gól Lavin. Na vítězství Tamoy nad Pittsburgem 4:1 se dvěma asistencemi podíel Václav Prospal, jednou nahrával obránce Pavel Kubina. V dalších utkáních prohrál Washington s Buffalem 2:3, Carolina s Atlantou 2:5 a Anaheim porazil Chicago 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Hejduk

Milan Hejduk | Foto: Hráči NHL

Hejdukův start do utkání neovlivnila ani menší nehoda, kterou měl při cestě autem na zápas. Nikdo při ní nebyl zraněn. Po úvodním vhazování a chybě obránců Canucks si český olympijský vítěz nabruslil na přihrávku Alexe Tanguaye a bez problémů překonal Alexe Aulda. Druhým nejrychlejším gólem v historii Colorada však brankové hody neskončily. Avalanche překonali brankáře Vancouveru v první části ještě třikrát a mezi střelce se kromě Slováka Marka Svatoše zapsal i kapitán Joe Sakic. Ten také uzavřel gólový účet zápasu, když se trefil po přihrávce Hejduka.

Svou bodovou sbírku rozšířil Václav Prospal z Tampy Bay, když v utkání s Pittsburghem přihrál na dvě přesilovkové branky Fredriku Modinovi a Lightning zvítězili 4:1. Jednu asistenci si v týmu vítězů připsal český obránce Pavel Kubina. Obhájci Stanley Cupu tak alespoň částečně napravili debakl 2:8 s New Jersey.

Hokejisté Atlanty se s Carolinou setkali v letošním ročníku podruhé a opět z toho byly dva body pro Thrashers. Hurricanes nedokázali před zraky českého reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika využít domácí prostředí a podlehli Atlantě celkem snadno 2:5. Hrdinou zápasu byl ruský útočník Ilja Kovalčuk, který dva góly dal a na dva další přihrál. Vítěznou trefu zařídil slovenský střelec Marián Hossa. Naopak Hurricanes se po dobrém vstupu do sezóny trápí, z posledních pěti utkání čtyřikrát prohráli. Navíc je teď čeká šestizápasová série venku.

Buffalo vyhrálo ve Washingtonu 3:2, když se poprvé v NHL trefil Jason Pominville. Domácí tým srovnal v šesté minutě druhé třetiny, kdy obránce Steve Eminger využil přesilovku. Asistenci si připsal také talentovaný Alexandr Ovečkin, díky čemuž bodoval již ve čtvrtém utkání v řadě. Devětačtyřicet vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky však hosty poslal zpět do vedení Thomas Vanek. V závěrečné třetině se nejprve ve vlastním oslabení prosadil Jochen Hecht, za Washington pak odpověděl Matt Pettinger, jehož branka stanovila konečnou výsledek 2:3.

V souboji Anaheimu s Chicagem se diváci první branky dočkali až v závěrečné třetině. Domácí poslaly do vedení trefy Selänneho a Lupula. Blackhawks však dvě minuty před konečnou sirénou vstřelili kontaktní branku zásluhou Marka Bella. Ducks však dvoubodový zisk dokázali potvrdit, když Rob Niedermayer při power play hostů pojistil výhru svých barev 3:1. Velkou zásluhu na úspěchu domácího mužstva měl gólman Ilja Bryzgalov, který nastupuje místo zraněného Jean-Sebastiena Giguera. Ruský brankář kryl čtyřiatřicet střel Chicaga a předčil tak v pomyslném souboji svého krajana Nikolaje Chabibulina, který hájí barvy Blackhawks.

Výsledky nedělních zápasů:

Washington - Buffalo 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky: 26. Eminger, 59. Pettinger - 4. Pominville, 40. Vanek, 57. Hecht
Střely na branku: 19:29
Diváci: 11.658

Carolina - Atlana 2:5 (1:2, 1:0, 0:3)

Branky: 16. Ladd, 29. A. Ward - 9. a 56. Kovalčuk, 5. Savard, 53. Marián Hossa, 59. Vigier
Střely na branku: 29:20
Diváci: 12.067

Tampa Bay - Pittsburgh 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky: 27. a 46. Modin (na obě Prospal), 8. B. Richards, 25. DiMaio (Kubina) - 59. Talbot
Střely na branku: 36:21
Diváci: 20.218

Anaheim - Chicago 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Branky: 50. Selänne, 57. Lupul, 60. R. Niedermayer - 59. Bell
Střely na branku: 25:35
Diváci: 13.078

Colorado - Vancouver 6:2 (4:0, 0:1, 2:1)

Branky: 12. a 54. Sakic (na druhou Hejduk), 1. Hejduk, 5. Brunette, 19. Svatoš, 53. Hinote - 35. Morrison, 49. Allen
Střely na branku: 36:40
Diváci: 18.007

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme