Hemský asistoval u výhry Edmontonu

Čeští hokejisté se ve čtyřech nočních zápasech zámořské NHL střelecky neprosadili a do statistik se zapsali pouze přihrávkami. Dvě asistence zaznamenal Aleš Hemský a pomohl Edmontonu k výhře v San Jose 3:2. Oilers podržel především brankář Dwayne Roloson. Žraloci totiž hosty přestříleli 34:16, Roloson ale lovil puk ze sítě jen dvakrát a byl vyhlášen nejlepším hráčem duelu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

Olejáři získali tříbrankové vedení již během prvních dvanácti minut, kdy se trefili Marc-Andre Bergeron, Mathieu Roy a Jarret Stoll. Hned o minutu později sice snížil Marcel Goc a na rozdíl jediné branky upravil skóre na počátku třetí třetiny Jonathan Cheechoo, vyrovnávací gól se ale Sharks vstřelit nepodařilo. Oilers tak přerušili jejich vítěznou sérii tří zápasů.

Do statistik se jednou asistencí zapsal Rostislav Olesz, který přispěl k výhře Floridy nad Pittsburghem 5:2. Jeho spoluhráč, kapitán Panterů Olli Jokinen dovedl tým k vítězství svým třetím hattrickem v NHL. Proti Pittsburghu se mu obzvláště daří, tři branky dokázal Tučňákům vstřelit už podruhé, v posledních šesti vzájemných zápasech se střelecky prosadil celkem osmkrát. Český obránce Pittsburghu Josef Melichar si v závěru druhé třetiny zranil nohu a do zápasu už nezasáhl.

Hokejisté St. Louis na ledě New Jersey dvakrát prohrávali, přesto se jim podařilo dotáhnout utkání do vítězného konce. Dali tak vzpomenout na úterní duel v Columbusu, kde museli dohánět jednogólové manko dokonce třikrát, aby nakonec uspěli při samostatných nájezdech. Tentokrát výhru 3:2 vybojovali v řádné hrací době. Vedoucí branku Devils na 2:1 vstřelil krátce po zahájení druhé části Brian Gionta, když tečoval střelu Patrika Eliáše. Krátce nato mohl vedení domácích pojistit Zach Parise, ale jeho projektil zastavila tyč. Ke slovu se tak dostali hosté a Dan Hinote s Dallasem Drakem otočili skóre.

Buffalo Sabres v této sezoně nastříleli nejvíc branek ze všech týmů NHL, v Chicagu se jim ale směrem dopředu moc nedařilo. Brankáře Nikolaje Chabibulina překonali pouze dvakrát, přesto to stačilo na jejich vítězství 2:1. Mohli se totiž opřít o výborný výkon gólmana Ryana Millera, kterému odepřel čisté konto až necelou minutu před koncem Denis Archipov.

New Jersey - St. Louis 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky: 5. Madden, 21. Gionta (Eliáš) - 11. Tkachuk, 23. Hinote, 30. Drake. Střely na branku: 26:23. Diváci: 16.337

Chicago - Buffalo 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky: 60. Archipov - 5. Hecht, 43. Afinogenov. Střely na branku: 35:29. Diváci: 14.041

Florida - Pittsburgh 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Branky: 6., 31. a 44. O. Jokinen, 44. Stümpel, 55. Gelinas (Olesz) - 33. Malkin, 52. Colby Armstrong. Střely na branku: 39:25. Diváci: 16.098

San Jose - Edmonton 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

Branky: 13. Goc, 43. Cheechoo - 2. M. Bergeron (Hemský), 11. M. Roy, 12. Stoll (Hemský). Střely na branku: 34:16. Diváci: 17.496

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme