Hemský přispěl k výhře Edmontonu

Hokejisté Edmontonu zvítězili i v druhém utkání finále Západní konference play off NHL na ledě Anaheimu 3:1 a vedou v sérii už 2:0 na zápasy. Jednou asistencí se na výhře Oilers podílel i český útočník Aleš Hemský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Po jeho přihrávce padl úvodní gól utkání, ve 14. minutě se v přesilové hře prosadil střelou od modré čáry Chris Pronger. V sedmé minutě druhé třetiny obstaral vyrovnání Jeff Friesen, ale tři minuty před druhou sirénou vrátil hostujícímu týmu vedení Fernando Pisani. Jeho branka byla nakonec vítězná, triumf Oilers potvrdil v poslední minutě Michael Peca trefou do prázdné branky při soupeřově power-play.

Edmonton, který proklouzl do vyřazovacích bojů na poslední chvíli až z osmého místa v tabulce Západní konference, vyhrál už šesté utkání v play off za sebou. A to navzdory tomu, že několik hráčů oslabila chřipka. Útočník Raffi Torres a obránce Marc-Andre Bergeron museli dokonce kvůli onemocnění nedělní zápas vynechat.

Poté, co vyřadili favorizované celky Detroitu a San Jose, mají Oilers nakročeno k senzačnímu postupu do finále Stanley Cupu, v němž hráli naposledy před šestnácti lety. Třetí utkání je na programu v úterý.

Druhý zápas finále Západní konference play off NHL: Anaheim - Edmonton 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) Branky: 27. Friesen - 14. Pronger (Hemský), 38. Pisani, 60. Peca. Střely na branku: 34:25. Diváci: 17.264. Stav série 0:2.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme