Hemský rozhodl o výhře Edmontonu

Hokejisté Edmontonu prodloužili vítěznou sérii v play off NHL už na pět zápasů. Poté, co obrátili stav série se San Jose, vyhráli také úvodní duel fnále Západní konference. Oilers zvítězili v Anaheimu 3:1 a v sérii vedou 1:0. Vítěznou branku dal v polovině utkání útočník Aleš Hemský. Druhý zápas série se hraje v neděli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ryan Smyth a Dwayne Roloson z Edmontonu

Ryan Smyth a Dwayne Roloson z Edmontonu | Zdroj: ČTK

Pár minut před rozhodujícím gólem Hemský inkasoval tvrdý úder od obránce Francoise Beauchemina. Český útočník se ale rychle oklepal a ve 32. minutě dorazil ze vzduchu baseballovým způsobem střelu Ryana Smythe.

Dalším hrdinou vítězů byl brankář Dwayne Roloson, který podává výborné výkony v celém play off. V prvním finálovém duelu Západní konference nestačil pouze na jedinou z 33 střel, v první třetině navíc přihrávkou přes celé kluziště ve vlastním oslabení vyslal do brejku Michaela Peku, který vstřelil úvodní gól zápasu. Peca ve vyřazovacích bojích doslova ožil. V základní části se mu nedařilo, když vstřelil pouze devět gólů, ale v play off podává skvělé výkony.

Z vedení se ale Oilers radovali jen 28 sekund. Anaheim nakonec svou přesilovku využil, když se přesnou ranou z levého kruhu trefil Andy McDonald.

Ve druhé třetině padl jediný gól, který se nakonec ukázal být vítězný. Početní výhodu tentokrát využili Olejáři. Pokus Ryana Smytha dokázal Bryzgalov pouze vyrazit a puk pohotově ze vzduchu sklepl do sítě Aleš Hemský. Regulérnost čtvrté trefy českého hokejisty ve vyřazovacích bojích musel potvrdit videorozhodčí. Branku nakonec uznal.

V závěrečné dvacetiminutovce pojistil triumf Edmontonu dvaačtyřicet sekund před koncem střelou do prázdné branky útočník Todd Harvey.

Olejáři měli v nohách náročnou šestizápasovou sérii se San Jose. Na zregenerování sil měli přitom pouze jediný den volna. Mighty Ducks se naopak v klidu připravovali celý týden poté, co vyřadili Colorado jednoznačně 4:0 na zápasy. Na ledě ale měli navrch rozehraní hokejisté Edmontonu.

Finále Západní konference:

Anaheim - Edmonton 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky: 20. McDonald - 19. Peca, 32. Hemský, 60. Harvey
Střely na branku: 32:26
Diváci: 17.174
Stav série 0:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme