Heninová-Hardenneová vyhrála Australian Open

Belgická tenistka Justine Heninová-Hardenneová vyhrála třetí granslamový turnaj v kariéře. Po loňských triumfech na Roland Garros a na US Open zvítězila tentokrát v Melbourne na Australian Open. Ve finále porazila krajanku Kim Clijstersovou 2:1 na sety a upevnila si tak pozici světové jedničky. Mužskou čtyřhru vyhráli Francouzi Michael Llodra a Fabrice Santoro, když porazili nejvýše nasazené americké bratry Bryanovi. Finále juniorské dvouhry i čtyřhry si zahraje Češka Nicole Vaidišová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Justine Heninová

Justine Heninová | Foto: Gotenis

Zápas nabídl od úvodního gamu tvrdé výměny od základní čáry. Heninová měla navrch jen díky menšímu počtu nevynucených chyb. Clijstersové nepomohla ani podora australského publika, které měla díky zasnoubení s tamním miláčkem Lleytonem Hewittem na své straně. V sedmé hře vzala Heninová své soupeřce servis, v deváté se jí povedlo to samé a první set tak vyhrála 6:3. Obraz hry se nezměnil ani na začátku druhé sady, ale Clijstersová bojovala a několikrát světovou jedničku zaskočila. V šesté hře si ale znovu prohrála své podání a Heninová vedla 4:2. Clijstersová se však nevzdala a v následujícím gamu prorazila poprvé v zápase servis soupeřky. Ta ztratila jistotu a prohrála si podání ještě v deváté hře. Druhý set tak získala Clijstersová v poměru 6:4. Úvodní hry třetího setu patřil Heninové, která se dostala do vedení 4:0. Jenže turnajová dvojka k velké radosti diváků zázračně ožila a získala následující tři hry. O vítězství Heninové-Hardenneové tak rozhodla osmá hra, v níž se obě Belgičanky dlouho přetahovaly o vedení. Heninová se dostala do vedení 5:3, které v následujícím gamu proměnila v celkový trimuf na Australian Open.

Mužskou čtyřhru vyhráli stejně jako loni Francouzi Michael Llodra a Fabrice Santoro. Ve finále porazili nejvýše nasazené americké bratry Boba a Mikea Bryanovy 7:6, 6:3. Francouzi jim tak oplatili porážku z finále Turnaje mistrů v Houstonu.

Česká tenistka Nicole Vaidišová postoupila do finále dvouhry i čtyhřy juniorek. V semifinále singlu porazila turnajovou jedničku Slovenku Jarmilu Gajdošovou 7:5, 6:3. Ve finále ji čeká turnajová třináctka Sahar Peerová z Izraele. V semifinále čtyřhry si Vaidišová spolu s Veronikou Chvojkovou poradily právě s Gajdošovou a Peerovou 6:2 a 6:4.

Výsledky:

Ženy - finále:
Heninová-Hardenneová (1) - Clijstersová (2-obě Belg.) 6:3, 4:6, 6:3

Muži - čtyřhra, finále:
Llodra, Santoro (5-Fr.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 7:6 (7:4), 6:3

Juniorky - dvouhra, semifinále:
Vaidišová (3-ČR) - Gajdošová (1-SR) 7:5, 6:3

Juniorky - čtyřhra, semifinále:
Vaidišová, Chvojková (1-ČR) - Gajdošová, Peerová (4-SR/Izr.) 6:2, 6:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme