Henman už britské naděje nespasí

Ani po šestašedesáti letech britský tenista dvouhru ve Wimbledonu nevyhraje. Tim Henman totiž prohrál v semifinále dvouhry mužů v All England Clubu s Lleytonem Hewittem z Austrálie hladce ve třech setech 5:7, 1:6 a 5:7. Souboj Belgičana Malisse s Argentincem Nalbandianem byl ve druhém wimbledonském semifinále přeložen na sobotu za nerozhodného stavu 2:2 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tim Henman

Tim Henman | Foto: Gotenis

Nejvýše nasazený tenista pohřbil britské naděje po 139 minutách zápasu, který byl kvůli deště několikrát přerušen. Zatímco Hewitt postoupil do finále Wimbledonu poprvé v kariéře, Henman vypadl v semifinále počtvrté v pěti letech. Hewitt bude o titul na travnatých dvorcích bojovat s vítězem druhého semifinále, k němuž nastoupí Argentinec David Nalbandian a Belgičan Xavier Malisse. Australan nedal soupeři šanci a zápas ukončil při druhém mečbolu esem, svým čtvrtým v zápasu. "Hrál jsem neuvěřitelně dobře," pochválil se vítěz. "Tim nehrál špatně, ale když jsem musel, zahrál jsem dobrý míč," pravil Hewitt. Zatímco Australan ve finále zahrál 41 vítězných míčů a pouze devět nevynucených chyb, Henman předvedl pouze 13 vítězných míčů, avšak třiatřicetkrát zbytečně chyboval. "V druhém setu mi připadalo, že hrajeme s fotbalovým míčem. Trefoval jsem ho přesně do středu rakety, cítil jsem se skvěle," radoval s Hewitt. "Je mi Tima líto, snad mu to vyjde příští rok," dodal.

Výsledek semifinále:
Hewitt (1-Austr.) - Henman (4-Brit.) 7:5, 6:1, 7:5.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme