Heslo úvodních čtvrtfinále LM? Ofenziva!

Celkem 7 gólů padlo v úvodních dvou čtvrtfinálových zápasech Ligy mistrů. Blíž k semifinále mají fotbalisté Liverpoolu a Bayernu Mnichov - anglický klub vyhrál na hřišti Eindhovenu 3:0, bavorský tým vydřel remízu 2:2 na půdě AC Milán. Domácí poslala 5 minut před koncem zápasu do vedení trefa Brazilce Kaká z penalty, nizozemský bek Van Buyten ale v nastavení zajistil Bayernu alespoň nerozhodné skóre.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

V souboji přemožitelů loňských finalistů Ligy mistrů vstupoval do utkání v roli favorita Liverpool, jemuž nahrávaly jak absence v sestavě nizozemského celku, tak i vzájemné zápasy v základní skupině letošního ročníku. V nich třetí celek Premier League neinkasoval a svoji obranu neodemkl ani dnes. Anglický tým od začátku s přehledem kontroloval vývoj střetnutí a po necelé půlhodině udeřil. Z pravé strany zacentroval bek Finnan a hlavičkující kapitán Gerrard poslal hosty do vedení. Domácí kouč o poločase překvapivě vystřídal jediný hrot Farfána a tento tah se mu vymstil už po čtyřech minutách, kdy využil Simmonsovy chyby norský reprezentant Riise a střelou k pravé tyči branky PSV zvýšil na 2:0. Třetí zásah pak přidal v 63. minutě ostrostřelec Crouch. Liverpool zvítězil v druhém ze tří posledních vzájemných zápasů s PSV a míří do semifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže.

PSV Eindhoven - FC Liverpool 0:3 (0:1)
Branky: 27. Gerrard, 49. Riise, 63. Crouch. Rozhodčí: Layec (Fr.). Diváci: 35.000.

Reprízu loňského osmifinále mezi AC Milán a Bayernem Mnichov zahájili lépe domácí. V úvodu utkání zatlačili i díky aktivně hrajícímu Jankulovskému německý tým do defenzivy a náhradní brankář Rensing, který zastoupil potrestaného Kahna, se ocitl v ohni střel. V 15. minutě reflexivně vyrazil hlavičku Ambrosiniho, podobný zákrok si zopakoval i za 20 minut po pěkné kombinaci tria Nesta, Oddo a Gilardino. Ve 40. minutě ale již nedosáhl na hlavičkou Pirla, který po Oddově centru přelstil ofsajdovou past Bayernu. Po pauze italský velkoklub poměrně v klidu hájil svůj náskok a v 52. minutě mohl zvýšit, ale Gilardinovu radost zastavil praporek asistenta rozhodčího. V 78. minutě nečekaně udeřili hosté, když se po zmatcích v domácí obraně prosadil Van Buyten a překonal gólmana Didu. Milánu pomohla o šest minut později k získání ztraceného vedení penalta, kterou rozhodčí ocenil střet Brazilce Kaká s krajanem Lúciem. Sám faulovaný se ze značky pokutového kopu nemýlil a upevnil si první příčku tabulky kanonýrů. Když už se zdálo, že Milán těsný náskok ubrání, zorientoval se v posledních vteřinách po dlouhém centru v domácí šestnáctce nejlépe hrdina utkání Van Buyten a z úhlu vyrovnal. Bayern si tak vytvořil výhodnou pozici před odvetou a oplatil italskému celku loňský výprask 1:4 z osmifinále.

AC Milán - Bayern Mnichov 2:2 (1:0)
Branky: 40. Pirlo, 84. Kaká z pen. - 78. a 90.+3 Van Buyten. Rozhodčí: Baskakov (Rus.). Diváci: 67.500.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme