Hilgertová na mistrovství světa vybojovala zlatou medaili

Mistrovství světa zná už několik šampionů. Mezi ně patří i česká kajakářka Štěpánka Hilgertová. Ta dne odpoledne vybojovala titul, i když ještě pár desítek metrů před koncem závodu ztrácela téměř sekundu a půl na domácí závodnici Jennifer Bongardtovou. Vítězka kvalifikace však zabrala a závěrečnou část proletěla jako opravdová šampionka. Získala tak svůj druhý titul mistyně světa a vrátila se na kajakářský trůn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánka Hilgertová

Štěpánka Hilgertová | Foto: Petr Souček

V kritickou chvíli, tedy zmiňovaných několik desítek metrů před cílem, potřebovala pětatřicetiletá závodnice povzbudit. O vše se staralo několik fanoušků, kteří vážili cestu a přijeli do německého Augsburgu, ale v první řadě to byl trenér a zároveň manžel Štěpánky, Luboš Hilgert. Běžel kolem trati a křičel na svou "svěřenkyni" ze všech sil. "Čas mi byl v tu chvíli ukradený," řekla dvojnásobná olympijská vítězka. Pustila pádlo a radostí plácla oběma rukama do vody. "Já jsem nevěděl, že vyhrála, řekla mi to až ona," pravil Hilgert. Na kanálu v Augsburgu se letos olympijská vítězka ze Sydney připravovala několik dní "Tedy méně, než bych si představovala, protože v dubnu tady mrzlo. Ale na této trati se každý rok závodí, takže jí znám," mávla rukou. Už myslí na Atény, ale příští týden jí čeká v Čunovu finále Světového poháru. "Bude to uvolněnější," myslela si. Na oslavy si počká do soboty, protože je členkou hlídky. Dnes jí nezahráli při neoficiálním vyhlášení ani hymnu. "Ale na tu si do neděle moc ráda počkám," usmála se.

Výsledky:
Ženy: K1 - finále:
1. Hilgertová (ČR) 224,02 (2 trestné sekundy), 2. Bongardtová (Něm.) 226,81 (4), 3. Giddensová (USA) 228,10 (0), 4. Planertová (Něm.) 229,54 (0), 5. Corrieová (Brit.) 232,96 (0), 6. Zamišková (SR) 234,35 (2), 7. Pavelková (ČR) 235,84 (2), 8. Giaiová-Pronová (It.) 236,71 (0), 9. Bardetová (Fr.) 239,51 (6), 10. Stacherová (SR) 240,08 (2).

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme