Hlaváčková vybojovala zlato na mistrovství Evropy

České plavání se v poslední den mistrovství Evropy v Madridu dočkalo zlaté medaile. Postarala se o ni Ilona Hlaváčková v závodu na padesát metrů znak časem rovných 29 sekund. V padesátimetrovém bazénu se podobný kousek povedl českému plavci naposledy před sedmadvaceti lety na evropském šampionátu v Jönkopingu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilona Hlaváčková

Ilona Hlaváčková | Foto: Tibor Alföldi

Ve finále navíc Hlaváčková oplatila o tři setiny porážku z loňského mistrovství světa Španělce Nině Živaněvské. Ta v Barceloně porazila českou plavkyni jen o dvě setiny.

S trenérem Milanem Moravcem spekulovali o tom, že medaili zaručí čas pod 29 sekund: "Musím přiznat, že Nina mě překvapila. 29,03 je výkon, kterým se vybičovala v domácím prostředí. Ale svůj čas bych radši nehodnotila a zůstala u spokojenosti se zlatou medailí."

Fakt, že stejně jako před čtyřmi lety zachránila čest českého plavání, ji nechává v klidu: "Necítím se jako národní hrdina, nicméně jsem ráda, že jsem se odhlásila z finále na 100 metrů znak a mohla se věnovat přípravě na padesátku. Je to trochu riskantní, právě proto že je to jen padesát metrů a během chvíle může člověk udělat tolik chyb, které by vás mohly připravit o zlato."

Hlaváčková tak získala zlato a splnila olympijský limit na znakařské stovce, což je nad očekávání: "Srovnávat se to nedá, ale asi bych dala výš zlato, protože na splnění limitu jsem měla šest závodů. Ta medaile je prostě to nejkrásnější, co se mi mohlo teď stát."

Vojtěch Bidrman, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme