Hnilička zlomil černou šňůru

Teprve čtvrté vítězství v NHL vybojovali v zápase proti Buffalu hokejisté Atlanty. Zásluhu na výhře nejhoršího týmu dosavadního průběhu soutěže měl gólman Milan Hnilička, připsal si třicet úspěšných zásahů, Atlanta vyhrála 3:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mats Sundin

Mats Sundin | Foto: MSN-NHL

Atlanta přerušila sérii deseti zápasů bez vítězství a poprvé od 27. října vyhrála. Zápas se zlomil dvanáct minut před koncem. Hostující Connolly sice proměnil trestné střílení za hozenou hokejku Milana Hniličky a srovnal na 2:2, ale už šestnáct sekund poté Martin Biron neudržel v lapačce střelu Briana Pothiera, kterou Hrkac nekompromisně dorazil za jeho záda.

Pro drtivou porážku 1:5 si do Toronta přijela Florida. O dvě z branek Maple Leafs se postaral jejich kapitán Mats Sundin, jeden gól přidal i Robert Reichel. Na zápas určitě nebude v dobrém vzpomínat Pavel Bure, který z něj po čistém zákroku Darcy Tuckera bez několika vyražených zubů odstoupil.

Největším překvapením úvodu sezóny byli nesporně New York Islanders. Po vynikajícím startu jim ale v poslední době trochu došel dech. Po sérii čtyř zápasů bez vítězství v řadě se však Ostrované znovu chytili a porazili Dallas na jeho ledě 3:2. O dva góly vítězů se postaral ruský útočník Alexej Jašin, dva body za asistence si do tabulky produktivity připsal český obránce Roman Hamrlík.

Dařilo se Carolině, která zdolala doma Columbus 5:2. O pátý gól Hurricanes se postaral Marek Malík, za hosty se jednou trefil Robert Kron.

Výsledky:

Carolina - Columbus 5:2 (2:0, 2:2, 1:0), branky: 1. O'Neill, 6. Wesley, 32. Brind'Amour, 33. Daniels, 59. Malík - 22. Whitney, 38. Kron.

Toronto - Florida 5:1 (2:1, 1:0, 2:0), branky: 17. a 52. Sundin, 3. Domi, 30. Reichel, 52. McCabe - 2. Jokinen.

Atlanta - Buffalo 3:2 (2:0, 0:0, 1:2), branky: 10. Kovalčuk, 13. Kallio, 48. Hrkac - 43. Boulton, 48. Connoly.

Dallas - New York Islanders 2:3 (0:3, 1:0, 1:0), branky: 22. Nieuwendyk, 59. Matvichuk - 5. a 15. Jašin (na obě Hamrlík), 8. Isbister.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme