Hokej ve Vsetíně vyhrál právní bitvu, teď půjde o body na ledě

Obvodní soud pro Prahu 7 rozhodl o tom, že do blížící se Extraligy nastoupí i tým úřadujícího mistra ze Vsetína - zamítl tak požadavek právních zástupců akciové společnosti na to, aby Občanské sdružení nesmělo soutěž zahájit. "S něčím takovým jsme počítali, vůbec jsme si nepřipouštěli, že by to mělo dopadnout jinak. Nebyl také nejmenší důvod, aby nás soud do soutěže nepustil," okomentoval rozhodnutí manažer klubu Oldřich Štefl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O málokterém klubu se v průběhu léta mluvilo tak moc, jako o Vsetínu. Arbitráž, která měla rozhodnout o budoucnosti klubu, sledoval snad každý hokejový fanoušek, hlasy, které hovořily o zániku hokeje ve Vsetíně se nakonec nepotvrdily, a do příští sezony vstoupí obhájce titulu tak, jak je v jeho možnostech: tedy téměř bez hvězd, ale zato s odhodláním a s vědomím, že v přípravě to šlapalo a výsledky byly téměř stoprocentní.

Odešli Dopita, Srdínko, Nedoma, Lipianský, Zubíček, Tomajko, Paroulek, Kameš, Tesařík, Pardavý, Stantien a Krayzel, ze zkušených hráčů přišli jen Vlach a Biegl. Podobné zemětřesení v kádru nebývá obvyklé, s čímž souhlasil i trenér Zdislav Tabara: "Není to normální, aby došlo k něčemu podobnému. Ve většině oddílů mohou trenéři stavět tým s nějakou perspektivou dvou, tří let, tady to nejde a musíme vařit z toho, co zbylo. Ale co se dá dělat, že..." S podobným "vařením z vody" mají zkušenosti všude jinde, jen ne na Valašsku. Přesto se Zdislav Tabara domnívá, že tým složili kvalitní: "Dělali jsme, co se dalo, a nakonec to dopadlo docela dobře. Výsledky v přípravě samozřejmě nemůžeme přeceňovat, ale ani výkonnostně to nebylo tak docela špatné. Zdá se, že i v další sezoně bychom měli produkovat typicky vsetínský hokej, ke kterému navíc přidáme bojovnost a důraz - máme tady totiž přesně takové typy hráčů", řekl Tabara, a jedna z posledních hvězd Vsetína Jiří Burger na jeho slova navázal: "Dala se tu dohromady docela dobrá parta, která by měla táhnout za jeden provaz. Zřejmě nebudeme soupeře přehrávat tak, jako v minulosti, ale své odehrajeme. Důležité bude vítězit doma, body z ledu soupeřů budou navíc".

Vraťme se ještě k tomu, jak na hráče doléhaly spory mezi akciovou společností Romana Zubíka a občanským sdružením. Jak celou situaci vnímali hráči? "Hlavně jsme rádi, že je to za námi, přeci jen jsme celý spor prožívali. A jsme také spokojeni s tím, že licence zůstala panu Šteflovi", řekl Burger.

Ve Vsetíně je tedy klid, snad i dostatek finančních prostředků na pokrytí sezony, a v rámci možností dobré podmínky. Troufne si Jiří Burger odhadnout ambice vlastně nového týmu v nadcházející sezoně? "Ne, tak to si vůbec netroufám. O titul budou hrát tři nebo čtyři týmy, pak bude silný střed, a na někoho také bohužel musí zbýt jedno sestupové místo", nebyl Burger při výčtu favoritů nijak konkrétní.

Takže Vsetín tedy do příštího ročníku Extraligy nastoupí. Jeho fandové si oddechli, a svému týmu určitě po řadě hodně tučných let odpustí tu a tam nějaký výpadek. Chcete-li se o hokeji ve Vsetíně dozvědět víc, najděte si internetové stránky klubu na adrese http://www.hc-vsetin.cz

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme