21 sezon v NHL. Legenda Arizony Doan končí kariéru

Kanadský útočník Shane Doan končí ve čtyřiceti letech s hokejem. V zámořské NHL odehrál 21 sezon, všechny přitom v jediné hokejové organizaci, postupně sídlící ve Winnipegu, Phoenixu a nyní Arizoně.

Tento článek je více než rok starý.

Arizona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanaďan Shane Doan končí po 21 letech v NHL hokejovou kariéru

Kanaďan Shane Doan končí po 21 letech v NHL hokejovou kariéru | Zdroj: NHL.com

V roce 1995 byl coby osmnáctiletý draftován Winnipegem Jets, za který si následně odbyl i debut v nejslavnější soutěži světa. Z Winnipegu ovšem po sezoně hokej zmizel a celá organizace se přestěhovala do Phoenixu, kde klub nesl přídomek Coyotes.

Ten týmu zůstal i v posledních třech letech, kdy už klub sídlí v Arizoně. Po celou dobu ovšem byl neodmyslitelnou součástí mužstva Shane Doan. Až do včerejška, kdy prostřednictvím tiskové zprávy oznámil svůj hokejový konec.

Hokejista ve svém vyjádření chválí především fanoušky, kteří ho během dlouhé kariéry podporovali. „Je hodně hráčů, kteří jsou talentovanější a schopnější než já, a nikdy se jim přitom nedostalo takového uznání a respektu, jaký jsem od fanoušků dostal já. Jsem za to moc vděčný.“

Hráč pevně spjatý s týmem momentálně sídlícím v Arizoně nikdy v NHL nedosáhl na velký úspěch, což bylo daní za to, že Coyotes dlouhodobě patří mezi nejhorší mužstva soutěže. Vynahradil si to ale coby reprezentant národního týmu. V dresu Kanady byl Doan na šesti světových šampionátech, ze kterých si odvezl dvě zlaté a tři stříbrné medaile.

jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme