Hokejisty Mladé Boleslavi posílí Fin Aaltonen. Útočník má ve sbírce titul mistra světa a olympijský bronz

Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílí sedmatřicetiletý finský reprezentační útočník Juhamatti Aaltonen, mistr světa z roku 2011 a bronzový medailista z olympijských her v Soči 2014. Trojnásobný finský mistr působil naposledy v týmu Jukurit Mikkeli, v národním týmu se objevil naposledy v dubnu v přípravě na světový šampionát. Do konečné nominace se nakonec nedostal.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sedmatřicetiletý hokejista Juhamatti Aaltonen posílí od nové sezony Mladou Boleslav

Sedmatřicetiletý hokejista Juhamatti Aaltonen posílí od nové sezony Mladou Boleslav | Zdroj: Profimedia

„V mých očích máme poměrně mladý tým, a tak jsem si přál někoho zkušenějšího. Juhamatti má už něco za sebou, ale pořád je velmi odhodlaný a má zájem zkoušet nové věci,“ uvedl sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc na klubovém webu na adresu hráče, kterému bude 4. června osmatřicet let.

Aaltonen odehrál poslední sezonu za Jukurit, kde byl kapitánem. V 51 zápasech nasbíral 34 bodů za deset branek a 24 asistencí. Předtím hrál za Oulu, Lahti, Jokerit Helsinky nebo IFK Helsinky. Působil i ve Švédsku, Švýcarsku nebo v KHL.

„Mladá Boleslav o mě projevila zájem a já si řekl, proč ne? Českou extraligu jsem nikdy nehrál, ale vždycky se mi líbila. Líbí se mi, jakým stylem Češi o hokeji přemýšlí,“ uvedl Aaltonen, který toho zatím o novém působišti moc neví. „Co vím o Boleslavi? Že je tam Škodovka a je kousek od Prahy,“ pousmál se zkušený útočník.

Aaltonen je druhým Finem, kterého Bruslaři pro příští sezonu angažovali. Již dříve oznámili příchod útočníka Mattiho Järvinena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme