‚Kdybych hrál, tak v Evropě.‘ Aleš Hemský dva měsíce nebyl na bruslích

Jeho šikovné ruce a individuální akce byly ozdobou reprezentačních zápasů a dlouhá léta předváděl to samé v NHL. Hokejista Aleš Hemský teď žije v Dallasu, kde hrál NHL naposledy, ale je v aktuální sezoně zatím bez práce.

Dallas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hemský

Aleš Hemský | Zdroj: Reuters

„Myslím, že v NHL je to pro mě konečná. Kdybych hrál, tak určitě v Evropě. Zatím jsem to ještě nerozhodl a uvidím, co bude. Chci být stoprocentně v pořádku,“ vysvětluje Radiožurnálu hokejista Aleš Hemský.

Zajímavosti z kabiny Dallas Stars: Klobouk, který mění majitele a klubové logo, na které se nešlape

Číst článek

Bez ohledu na svoje příští angažmá sedne na letadlo do Čech tak jako tak, ještě letos by kolem něj mělo být už jasněji.

„Ani jsem nic nesháněl, ani v létě. Dával jsem si klid, protože jsem měl otřes mozku a byl jsem na tom docela špatně. Teď je to docela dobré a trénuju,“ vypráví.

Jenomže sezona NHL už dávno začala a Hemský si nemůže jen tak skočit s dalšími Čechy v Dallasu (Faksou, Polákem a Hanzalem) na led, i když by třeba rád. A tak hledá jiné alternativy pohybu.

„Pořád zkouším trénovat, ale hraju hodně tenis, golf a všechno, co se dá. S Dallasem jsem chodil na led do poslední chvíle před kempem, ale teď jsem nebyl na ledě asi dva měsíce. Je těžké tu s někým bruslit, najít někoho na nějaké rozumné úrovni,“ říká Hemský.

Fanoušci Hemského by od něj už k Mikuláši mohli dostat informaci, kde případně bude hrát. Na začátku prosince přistane v Česku.

„Otazník je vždycky, nejsem schopný se vyjádřit, na jakou stranu to půjde. Jestli to bude konec, nebo jestli se rozhodnu ještě někde hrát,“ říká aktuálně nezaměstnaný hokejista, 35letý Aleš Hemský.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme