Ovečkin se gólem v NHL proti Vancouveru přiblížil Jágrovi, na výhru ale jeho trefa nestačila

Hokejisté Washingtonu v jediném nedělním zápase NHL podlehli na vlastním ledě Vancouveru 2:4 a prohráli pátý z posledních šesti duelů. Dvěma góly řídil výhru Canucks Elias Pettersson. Jednu branku domácích vstřelil Alexandr Ovečkin, jenž se šestadvacátým gólem v sezoně vyrovnal v čele tabulky střelců edmontonskému Leonu Draisaitlovi a v historickém pořadí se přiblížil třetímu Jaromíru Jágrovi na rozdíl deseti branek.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin vstřelil při výhře Washingtonu 5:3 nad Buffalem 741. gól v NHL a v historickém pořadí se vyrovnal čtvrtému Brettu Hullovi. Ruský kanonýr má nyní před sebou Jaromíra Jágra

Alexandr Ovečkin | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Washington přivítal Vancouver den po výhře 2:0 na ledě NY Islanders. Vítek Vaněček, jenž proti Islanders vychytal první nulu v sezoně, sledoval domácí duel s Canucks pouze z lavičky a přihlížel vydařenému úvodu svého týmu.

Nečas oslavil narozeniny v NHL gólem, trefili se i Chytil a Kubalík. Gólman Vaněček vychytal nulu

Číst článek

V 11. minutě otevřel skóre přesilovkovou ranou Ovečkin. Ruský kanonýr vstřelil svou 756. branku v kariéře a v historických tabulkách ztrácí na třetího Jágra deset branek. V aktuální sezoně se Ovečkin s 26 góly dotáhl na čelo pořadí střelců a s Draisaitlem se dělí také o pozici nejproduktivnějšího hráče soutěže. Oba hvězdní útočníci získali 54 bodů za 26 branek a 28 asistencí.

Vancouver ve druhé části třemi góly nepříznivé skóre otočil. Dvěma trefami se o obrat postaral Pettersson, jenž nejprve v 21. minutě srovnal a o čtyři minuty později poslal Canucks poprvé v zápase do vedení.

„Vím, čeho jsem schopen. Úvod sezony mi sice tolik nevyšel, ale doufám, že mi dnešní góly trochu pomohou. S dnešním zápasem jsem velmi spokojený,“ řekl Pettersson, na jehož branky závěru druhé třetiny navázal Bo Horvat. Kanadský útočník se v 39. minutě prosadil přesnou ranou z prostoru mezi kruhy a poslal Canucks do dvoubrankového vedení.

Sestřih ze zápasu Washington Capitals - Vancouver Canucks:

Ve třetí části snížil po rychlé přesilovkové kombinaci Tom Wilson, více ale domácí nestihli. V závěru zápasu zpečetil výhru Vancouveru 4:2 střelou do prázdné branky J. T. Miller.

„Myslím, že jsme odehráli výborný zápas. Ve třetí třetině jsme trochu couvli, ale poctivou defenzivní činností jsme dokázali zápas dovést do úspěšného konce. Každý odvedl svou práci a dobře nám fungovala přesilovka, v podobném duchu musíme pokračovat i do dalších zápasů,“ zhodnotil duel trenér Vancouveru Bruce Boudreau.

Hokejisté Canucks na ledě Vancouveru protrhli třízápasovou sérii proher a přiblížili se pozicím zaručujícím play-off na rozdíl pěti bodů. Washington zůstává ve Východní konferenci šestý s komfortním dvanáctibodovým náskokem na devátý Detroit.

Washington - Vancouver 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Branky: 11. Ovečkin, 47. T. Wilson - 21. a 25. E. Pettersson, 39. Horvat, 60. J. T. Miller. Střely na branku: 33:32. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. E. Pettersson, 2. Horvat (oba Vancouver), 3. Kuzněcov (Washington).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme