Nestrašil se nedočkal nabídky z NHL a pomůže Třinci. ‚Super tým s krásným zázemím,‘ řekl po podpisu

Hokejisty mistrovského Třince posílil útočník Andrej Nestrašil, který marně čekal na nabídku z NHL. Bývalý hráč Detroitu a Caroliny, jenž strávil uplynulé dvě sezony v KHL, si odbude extraligovou premiéru v nedělním utkání proti Hradci Králové. S třineckým klubem má dohodu, že v případě lukrativní nabídky ze zahraničí může za určitých podmínek odejít.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Nestrašil ještě v dresu Caroliny

Andrej Nestrašil ještě v dresu Caroliny | Zdroj: Reuters

„Doufal jsem, že by mi letos mohl vyjít kemp v NHL, ale nedostal jsem nabídku jít na zkoušku, takže jsme s agentem začali řešit Evropu a Rusko. Chtěl jsem hlavně co nejdříve hrát, protože herní praxe je pro hokejistu nejdůležitější. Nechtěl jsem sedět na gauči a čekat, jestli se něco objeví, anebo ne,“ uvedl Nestrašil na webu Třince, jehož nabídku proto uvítal.

„Je to super tým, který na jaře vyhrál extraligu. Má krásné zázemí a jsem opravdu rád, že jsem tady,“ řekl účastník loňského mistrovství světa v Dánsku, který v sobotu absolvoval s Oceláři první trénink.

Hokejisty Třince posílí bývalá trojka draftu NHL, Kanaďan Barker. V nejlepší lize odehrál 327 zápasů

Číst článek

Osmadvacetiletý odchovanec pražské Slavie odehrál v letech 2014 až 2017 v NHL 128 zápasů s bilancí 17 branek a 31 asistencí. Jeho působení v elitní zámořské lize narušila zlomenina obratle v roce 2016. Předtím v roce 2013 vybojoval s detroitskou farmou Grand Rapids Griffins v AHL Memorial Cup. V KHL nastupoval v posledních dvou letech za Nižněkamsk.

„Andrej je na extraligu nadstandardní hráč. On i my se teď nacházíme v období, kdy si můžeme vzájemně pomoct. Proto jsme se také gentlemansky dohodli, že pokud by obdržel nabídku z kategorie, která se neodmítá, nebudeme mu bránit,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Je to hráč v ideálním hokejovém věku, navíc je zdravě hladový, poté co mu nevyšla snaha dostat se zpátky do NHL. Má výborné fyzické parametry, proto od něj očekáváme, že přinese i potřebný důraz před brankou.“

Nestrašil nevylučuje, že v Třinci zůstane. „Plán je takový, že bychom si v této chvíli navzájem rádi pomohli a udělám vše pro to, dokud tady budu, aby se týmu co nejvíc dařilo. Neřeším teď, co bude třeba za měsíc. A pokud bych zůstal v Česku, tak je pro mě Třinec top týmem,“ uvedl Nestrašil, který pomůže třinecké ofenzivě při rozsáhlé marodce.

Hlásíme posilu! Novým členem našeho týmu je osmadvacetiletý útočník Andrej Nestrašil! ✍🏻

11:30 – 28. 09. 2019

4 56

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme