Vasilevskij bude v Tampě do roku 2028. Nejlepší brankář NHL vydělá ročně téměř deset milionů dolarů

Ruský gólman Andrej Vasilevskij prodloužil v NHL angažmá v týmu Tampa Bay Lightning. Letošní vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře ligy si díky osmiletému kontraktu, který vstoupí v platnost po nadcházející sezoně, vydělá 76 milionů dolarů (zhruba 1,76 miliardy korun), tedy v průměru 9,5 milionu za sezonu.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa Bay Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Vasilevskij z Tampy Bay

Andrej Vasilevskij z Tampy Bay | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý Vasilevskij si finančně výrazně polepší, neboť současná tříletá smlouva z července 2016, po níž by se stal chráněným volným hráčem, mu garantuje celkový příjem 10,5 milionu dolarů.

Toronto je něco jako u nás Sparta, je to čest, říká hokejový brankář Neuvirth o nabídce z Kanady

Číst článek

Nyní dostal totožné podmínky stejně dlouhého kontraktu, jaký podepsal před rokem spoluhráč Nikita Kučerov. Vládci kanadského bodování minulé sezony už ale bude smlouva platit od nadcházejícího ročníku.

Vasilevskij v uplynulé sezoně potvrdil příslušnost mezi světovou brankářskou elitu. Z 53 zápasů základní částí vychytal 39 výher, což bylo nejvíce v lize.

Za ofenzivně laděným mužstvem vykázal i výborné osobní statistiky v úspěšnosti zákroků (92,5 procenta) a průměru obdržených branek na zápas (2,4). Šestkrát dochytal zápas s čistým kontem.

New Jersey získalo Guseva

Nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku Kontinentální hokejové ligy Nikita Gusev bude od nové sezony hrát v NHL za New Jersey. Devils jej získali z Vegas, s nimiž sedmadvacetiletý olympijský vítěz z Pchjongčchangu podepsal v dubnu roční smlouvu poté, co s Petrohradem vypadl v semifinále bojů o Gagarinův pohár.

‚Velmi dobrý hráč a součást našich plánů.‘ Forvard Vrána podepsal s Washingtonem dvouletou smlouvu

Číst článek

Gusev se s vedením New Jersey dohodl na dvouletém kontraktu s celkovým příjmem devět milionů dolarů. Golden Knights za produktivního útočníka získali po jedné volbě v draftech 2020 a 2021.

Po konci v Petrohradu mohl Gusev zasáhnout za tým z Las Vegas do play off NHL, ale nestalo se tak a na debut v zámořské soutěži stále čeká. V roce 2012 ho draftovala Tampa Bay a Golden Knights získali jeho práva před dvěma lety. Loni patřil Gusev k hrdinům ruského týmu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde přispěl ke zlatu ve finále s Němci dvěma góly a dvěma nahrávkami. Navíc ovládl produktivitu celého turnaje. S reprezentací si zahrál i na posledních třech mistrovstvích světa, z roku 2017 a z letoška má bronz.

Za petrohradský SKA hrál moskevský rodák od sezony 2015/16, předloni s ním získal Gagarinův pohár. V základní části minulého ročníku vyhrál produktivitu s 82 body za 17 gólů a 65 asistencí a byl poté zvolen nejužitečnějším hráčem soutěže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme