V půlce baráže mají náskok Pardubice a Kladno. ‚Klobouk dolů před čtvrtou lajnou,‘ chválí Jágr

Pardubičtí hokejisté poprvé v baráži prohráli. Podlehli Kladnu 1:4, a mají tak na něj už jen tříbodový náskok. I tak ale Pardubice může těšit, že po polovině prolínací soutěže mají nakročeno k udržení extraligy.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na čele baráže jsou v polovině Pardubice a Kladno

Na čele baráže jsou v polovině Pardubice a Kladno | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„Kdyby nám někdo řekl, že budeme mít v půlce baráže 15 bodů, tak jsme naprosto spokojení. Asi nikdo nečekal, že vyhrajeme osm nebo devět zápasů za sebou. Teď se musíme připravit na pátek a bodovat,“ říká Radiožurnálu asistent pardubického trenéra Richard Král.

Pardubickou sérii výher v baráži ukončilo Kladno, uspěl také Chomutov

Číst článek

I když poslední zatím odehraný duel Východočeši nezvládli a podlehli Kladnu 1:4, vedou tabulku baráže s tříbodovým náskokem právě na Rytíře. Důležitější pro udržení soutěže je ale osmibodový odstup před třetím Chomutovem. O záchraně ale zatím rozhodně jasno není.

„Hlavně mě mrzí poslední utkání s Kladnem, kdy zápas z naší strany nebyl dobrý. Ale hážeme to za hlavu a snažíme se zapomenout. 15 bodů je dobrých, ale potřebujeme další, abychom udrželi extraligu,“ burcuje kapitán Dynama Tomáš Rolinek.

Dynamu tentokrát chyběla přímočarost a lehkost, díky které vyhrálo prvních pět zápasů. V tom šestém sice rychle vedlo, jenže po druhé třetině byl najednou stav 1:3.

„Chleba se lámal v půlce zápasu v naší přesilovce. Vykombinovali jsme to do prázdné brány, ale trefili jsme tyčku. Mohlo to být 2:1 a místo toho jsme hned dostali gól na 1:2. Ve třetí třetině už jsme tahali za kratší konec a nedostali jsme se do šancí,“ uznal Richard Král.

Rytíři ve formě

Kladno si po třech vítězstvích v řadě věřilo, že může vyhrát i na ledě tradičního extraligového týmu, navíc před vyprodanými tribunami. Dařilo se hlavně čtvrtému útoku, který zařídil dva góly.

„Je to hrozně namáhavá soutěž. Dlouhá, psychicky i fyzicky náročná a potřebuješ mít všechny čtyři lajny. Naše třetí a čtvrtá daly góly a rozhodly zápas,“ chválil Jaromír Jágr.

„Nám se moc nedařilo, mně určitě ne, ale před čtvrtou lajnou klobouk dolů. Od té doby, co hrají spolu, hrají výborně.“

Pokud @Rytíři Kladno postoupí do extraligy, může se stát Jaromír Jágr prvním (a nejspíš i posledním) hráčem, který nastoupí v nejvyšší soutěži v pěti různých desetiletích.

17:38 – 09. 04. 2019

6 98

„Výsledkově je to zatím skvělé. Měli jsme trošku štěstí, to k tomu potřebuješ. V Budějovicích jsme vedli 4:0 a málem jsme je pustili zpátky do hry. Pak jsme v Chomutově prohrávali 0:3 a dokázali to otočit,“ těší útočníka a majitele kladenských Rytířů Jaromíra Jágra.

Další zápasy baráže se hrají v pátek. Kladno jede do Chomutova, Pardubice doma hostí České Budějovice.

Šesté kolo baráže je minulostí! 👀 Pardubice poprvé prohrály a Chomutovu stačil ke třem bodům jediný gól. 💪🏻 #TELH

20:33 – 09. 04. 2019

1 4

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme