Baráž o extraligu už zná všechny účastníky. 'Víme, do čeho jdeme,' říká litvínovský kouč Šlégr

Polovina je zvyklá v této sezoně vyhrávat, druhá polovina týmů spíš prohrávat. Řeč je o baráži o hokejovou extraligu. Litvínov a Jihlavu z nejvyšší soutěže doplnili po Karlových Varech jako poslední hokejisté Kladna, kteří hráli baráž naposledy před čtyřmi lety.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice, Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínovský kouč Jiří Šlégr.

Litvínovský kouč Jiří Šlégr. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

„Těžko říct. V některých věcech mají výhodu, v něčem zase nevýhodu,“ nechce kladenský majitel a útočník Jaromír Jágr předpovídat, jak moc jsou ve výhodě týmy z extraligy. Třeba z Litvínova od trenéra Jiřího Šlégra zní o baráži toto.

„Před dvěma lety jsme tam byli, víme, do čeho jdeme, a je to jen o tom se na to připravit. Věříme, že je tým natolik silný, že se v extralize udrží, a to se hráčům samozřejmě pokusíme naordinovat. Hrají to především hráči na ledě a oni si musejí uvědomit, že ta síla tam je. Ale musejí ji předvést na ledě,“ doufá litvínovský kouč Jiří Šlégr.

Šéf extraligy Řezníček: Pravidlo o počtu zápasů chrání kluby. Nebýt Jágra, nikdo si ho nevšimne

Číst článek

Šlégr, který ve své kariéře získal Stanley Cup, zlato z mistrovství světa i olympisjkých her, teď bude stát na střídačce i proti jedinému dalšímu Čechovi, který je členem takzvaného Triple gold clubu - Jaromíru Jágrovi.

„Mužstva z extraligy mají zkušenosti a vědí, jakým stylem se extraliga hraje. Myslím, že my budeme mít výhodu v tom, že jsme do posledního zápasu hráli o všechno, což některé týmy z extraligy říct nemůžou, protože musejí ještě dohrávat skupinu o udržení, i když už je rozhodnutá. Věřím, že to nás nějakým způsobem nakopne v prvních zápasech,“ doufá Jágr.

Kladenští Rytíři v Budějovicích vybojovali baráž, Jágr do bojů o extraligu může nastoupit

Číst článek

Jágrovo Kladno bude v zápasech proti Karlovým Varům, Litvínovu a Jihlavě spoléhat na mladé a rychlé hráče. Tedy na ty, kteří s baráží nemají zkušenosti, ale kteří se zároveň rádi zeptají spoluhráčů se zkušenostmi z bojů o extraligu. Jednou z mladých kladenských nadějí je devatenáctiletý Adam Kubalík.

„Na těch extraligových týmech je deka. Oni musejí extraligu udržet, my můžeme jedině získat. Myslím, že v tomhle máme výhodu a musíme se na to připravit. Co jsem se bavil s klukama, tak si myslím, že v baráži bude rozhodovat hlava. Určitě máme dost kvalitní tým na to, abychom na to tu hlavu připravili,“ říká Kubalík.

Baráž o hokejovou extraligu začne v úterý 27. března, každý odehraje s každým soupeřem čtyři zápasy - dva doma, dva venku. Extraligu si v příští sezoně zahrají nejlepší dva týmy z tohoto kvarteta.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme