‚Chceme zase okusit maso.‘ Jaromír Jágr přirovnává barážové týmy ke psům, kteří bojují o potravu

Hokejisté Kladna po roce opět vstoupí do bojů o extraligu. V nejvyšší soutěži schází tradiční středočeský klub už pátou sezonu. Vrátit ho zpět mezi elitu se budou od pátku v baráži pokoušet i Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plekanec se rozhodl pro Kladno. Střídavě startovat bude v Kometě Brno

Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec v barvách kladenských Rytířů | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„To si myslím, že je teď hodně důležité, protože jsou to zkušení kluci a ti i vnesou klid do týmu,“ popisuje kladenský trenér David Čermák, jak moc důležité pro jeho tým je, že může v baráži spoléhat na dvojici velezkušených hokejistů Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, kteří dohromady odehráli skoro 3000 zápasů v NHL.

Je to větší zodpovědnost, říká Jágr před baráží o extraligu v pozici hráče i majitele klubu

Číst článek

Klíčovým hráčem kladenské sestavy je především mladší z hvězdné dvojice Tomáš Plekanec, jak pokračuje David Čermák: „A to jak na buly, na přesilovky, na oslabení… Byl to klíčový hráč pro Montreal, tak je asi i pro nás.“

Právě v baráži, kde se bude na ledě bojovat takřka o každý metr, se Kladnu Jágrovy i Plekancovy zkušenosti budou hodit. Jenže ani tak protřelý hokejový veterán Jaromír Jágr si dopředu netroufá odhadnout, jak se souboje s extraligovými týmy Chomutovem a Pardubicemi můžou vyvíjet.

„To je jako když máte dva psy, jednoho silnějšího a druhého o něco slabšího, ale ten slabší neměl celý rok maso a ten silnější ho má každý den. A když mezi ně hodíte maso, tak kdo vyhraje? Ten slabší pes, jako jsme my, chce maso zase okusit. Takže my a Budějovice narazíme na o něco silnější psy, kteří jsou na maso zvyklí,“ přirovnává Jaromír Jágr.

Právě Chomutov, který pojídá extraligové „maso“ už čtvrtou sezonu po sobě, přivítá kladenské Rytíře na úvod dvanáctikolové baráže. Podle kladenského kouče Davida Čermáka budou právě první zápasy pro další vývoj baráže klíčové: „Psychika vždycky hraje roli. Myslím si, že bude důležité, jak se do baráže vstoupí. První dva tři zápasy budou určitě důležité.“

Úvodní zápas baráže o hokejovou extraligu mezi Chomutovem a Kladnem začne v 17 hodin a deset minut. Od 18 hodin pak rozehrají svůj zápas i Pardubice s Českými Budějovicemi.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme