Berdych hladce postoupil do čtvrtfinále, čeká ho Federer. Djoković vypadl

Tenista Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále Australian Open, Itala Fogniniho porazil za dvě hodiny 6:1 a dvakrát 6:4. Program v Melbourne zakončí český souboj Karolíny Plíškové a Barbory Strýcové.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 12:40 22. 1. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Toru Hanai | Zdroj: Reuters

Tomáše Berdycha a Itala Fabia Fogniniho na světovém žebříčku aktuálně dělí pouze šest míst, přesto byl osmifinálový souboj jednoznačný. Rodák z Valašského Meziříčí postoupil za dvě hodiny a osm minut po výhře 6:1, 6:4 a 6:4. Ve čtvrtfinále ho čeká zřejmě druhý nasazený Roger Federer.

Odlétat můžu jenom nadšená, říká i přes prohru v osmifinále Australian Open Denisa Allertová

Číst článek

Berdych měl skvělý vstup do zápasu. Rychle sebral Fogninimu podání, soupeř mu ho daroval dvojchybou, a sám naopak ustál dvě brejkové příležitosti. Nerozhodilo ho ani ošetřování Italova kotníku a po půl hodině vyhrál první set 6:1.

Další dvě sady probíhaly podobně. Fognini rychle přišel o vlastní servis, dokázal ještě vyrovnat, ale pak se Berdych dostal znovu do výhody, kterou v obou případech dokázal udržet. Po dvou hodinách přesným forhendem do růžku proměnil svůj první mečbol a postoupil posedmé v kariéře do čtvrtfinále.

Mezi nejlepší osmičkou ho čeká Roger Federer, který rovněž ve třech setech vyřadil  Maďara Fucsovicse.

„Myslím, že má poměrně dost variant. Člověk musí předvést výkon na hranici svých možností a pak šance, ho může porazit,“ řekl Radiožurnálu Tomáš Berdych.  

Tenisté občas doufají, že bude mít favorit horší den, jenže Roger Federer si ho v posledních vzájemných zápasech s českým reprezentantem ne a ne vybrat. Švýcar vyhrál osm posledních vzájemných zápasů a v těch nejčerstvějších skoro neudělal chyby.

„Už by to někdy mohlo přijít, ale nebudu na to spoléhat. Budu se snažit opřít hlavně o svoji hru a pohodu na kurtu, kterou zatím mám,“ plánuje Berdych.

Pondělní program v Melbourne uzavře český souboj, Karolína Plíšková se po vyřazení Lucie Šafářové znovu utká s krajankou, tentokrát s Barborou Strýcovou. 

Češky ale musely čekat a sledovaly jedno z největších překvapení turnaje. Korejský mladík Čong Hjon ve třech setech vyřadil bývalou světovou jedničku Novaka Djokoviće.

„Jsem mladý, takže Novaka Kopíruji, opičím se po něm, je to idol většiny tenistů,“ vysvětlil Korejec, jak se mu povedlo předvést některé neskutečné údery.

Do svého prvního grandslamového čtvrtfinále postoupil výsledkem 7:6, 7:5 a 7:6. Jeho dalším soupeřem bude nenasazené Američan Tennys Sandgren.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 55 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Berdych (19-ČR) - Fognini (25-It.) 6:1, 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Keysová (17-USA) - Garciaová (8-Fr.) 6:3, 6:2, Kerberová (21-Něm.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 4:6, 7:5, 6:2.
Čtyřhra - 3. kolo:
Čchan Jüng-žan, Sestini Hlaváčková (1-Tchaj-wan/ČR) - Čchan Chao-čching, Srebotniková (14-Tchaj-wan/Slovin.) 6:3, 6:2, Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Krejčíková, Siniaková (16-ČR) 7:6 (7:2), 6:7 (4:7), 6:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme