‚Předseda se nesmí bát bouchnout do stolu.‘ Kandidáti na šéfa hokejového svazu v debatě Radiožurnálu Sport

Český hokejový svaz 14 let vedl Tomáš Král a nyní přichází čas na změnu. Po sobotní volební konferenci ho nahradí jeden z pěti kandidátů, mezi kterými figurují Otakar Černý mladší, Alois Hadamczik, Dominik Hašek, Bedřich Ščerban a Jiří Šlégr. V pátek 17. června od 13.00 se všichni zainteresovaní účastnili debaty Radiožurnálu Sport, kterou moderoval Petr Kadeřábek. Záznam přenosu je možné zhlédnout na YouTube kanálu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 14:48 17. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kdo z kandidátů má větší šanci na vítězství ve volbách? S jakými vizemi přicházejí jednotliví aktéři? Co by podle nich pomohlo českému hokeji? Jak lépe pracovat s mládeží a s rozdělováním financí? 

I na to mohla přinést odpovědi páteční hodinová debata, která začala ve 13 hodin. Zajímavou diskusi vedl s hokejovými osobnostmi redaktor Petr Kadeřábek.

Názory aktérů

„Zásadní je pro mě to, že se všichni shodujeme na tématech, které tíží český hokej. Považuji za důležité, abychom hokejové prostředí sjednotili a to chci nabídnout. Svaz, kluby, kraje, skauti, agenti a i novináři. Každý subjekt má svůj prostor,“ myslí si například jeden z kandidátů Jiří Šlégr.

Další aktér páteční debaty Dominik Hašek je však toho názoru, že tuzemský hokej sjednocený je.

„Kdokoliv z nás bude předsedou, tak se nesmí bát bouchnout do stolu. V minulosti to bylo opatrnější, všechno Tomáši Královi odkývali. Nevidím ale, že by nás hokej byl rozdělený,“ myslí si někdejší olympijský vítěz a gólman národního týmu.

A podobný názor má i bývalý reprezentační trenér Alois Hadamczik. „Nejsem přesvědčený, že hokej je třeba sjednocovat. Myslím, že hokej u nás není rozdělený. To, že nevychováváme hráče je důsledek toho, jak jsme nastavili sportovní výchovu. Když ten mandát dostanu, tak budu v pondělí pracovat na tom, co se dá získat v úterý a nebudu alibista a slibovat něco, co bude za dva roky,“ zaznělo v debatě například z úst Aloise Hadamczika.

S výroky o sjednocenosti českého hokeje naopak neslouhlasil Bedřich Ščerban. „Myslím, že hokej u nás je rozdělený. I teď před volbami probíhají různé výstřelky, které škodí,“ prohlásil.

„Český hokej nesmí být po volbě rozdělený. Kampaň jsem bral zatím jako kultivovanou debatu, což se ale ve čtvrtek změnilo,“ reagoval Otakar Černý na podnět Petra Dědka policii k prošetření stávajícího vedení svazu. 

Volba nového prezidenta Českého svazu ledního hokeje proběhne v sobotu 18. června a ve vysílání Radiožurnálu Sport následně zazní jméno nového prezidenta.

Český hokej očekává velké změny a po bronzovém úspěchu ze světového šampionátu se chce nastartovat k lepším zítřkům.

Ondřej Váchal, mim, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme