Hokejisté Liberce jsou krok od semifinále extraligy, jediná výhra už stačí i Mladé Boleslavi

Hokejisté Liberce vyhráli ve třetím utkání čtvrtfinále play off extraligy v Hradci Králové 3:0 a za stavu 3:0 na zápasy mají postupový mečbol. Bílým Tygrům získali už v první třetině dvoubrankový náskok Petr Jelínek a Michal Bulíř, který v úvodu druhé části druhým gólem dovršil výsledek. Jediná výhra k postupu do semifinále stačí i Mladé Boleslavi, která porazila ve třetím zápase čtvrtfinále play off extraligy Pardubice 4:2.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové (Aktualizováno: 22:03 22. 3. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Liberce oslavují vyhrané utkání.

Hráči Liberce oslavují vyhrané utkání. | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Do sestavy Mountfieldu se poprvé od 21. února vrátil slovenský útočník Lukáš Cingel, který na levém křídle třetího útoku nahradil Jana Veselého. Úvod velké šance nepřinesl a skóre otevřel v 7. minutě kapitán Severočechů Jelínek, který využil clony před Mazancem a z levého kruhu kruhu jej prostřelil na vyrážečku mezi rukou a tělem.

Jde to i bez diváků. Ve čtvrtfinále hokejového play-off nebývale dominují domácí týmy

Číst článek

Hradec Králové se ubránil v prvním oslabení v utkání při trestu útočníka Vladimíra Růžičky a vyrovnat mohl Sklenář, který minul levou tyč Kváčovy branky. Z tlaku ke konci první třetiny si Bílí Tygři vynutili Koukalův faul a po 17 sekundách využil přesilovku Bulíř, který po Birnerově přihrávce usměrnil puk do odkryté branky.

Hradecký kouč Vladimír Růžička do druhé třetiny zamíchal složením útoků, ale jeho tým se po gólovém půstu z pátečního utkání v Liberci (0:3) nadále neprosazoval přes defenzivu soupeře do šancí. Pokus Kevina Klímy z úhlu Kváča kryl.

Mazanec ve 24. minutě za brankou trefil při rozehrávce Bulíře, který nečekanou nabídku využil do odkryté branky a svým třetím gólem v sérii pojistil vedení. Domácí se snažili vrátit do hry, ale neuspěli se střelou Nedomlel ani s průnikem Zachar.

Zvýšit mohl z úniku Gríger, ale jeho bekhendový blafák zlikvidoval lapačkou hradecký gólman. Liberec byl i nadále hodně nebezpečný a ve 37. minutě pomohla domácím po Šírově ráně levá tyč.

V úvodu závěrečného dějství Kváča kryl Koukalovu šanci. Liberec si hlídal bezpečný náskok, který mohl zvýraznit Gríger, ale v průniku ztroskotal na Mazancovi. Na druhé straně neukončili Kváčovu neprůstřelnost ani Perret či Kevin Klíma.

Mountfield se neprosadil ani při své jediné přesilovce při Bulířově trestu, při kterém sáhl k power play. Při plném počtu hráčů na ledě Mazanec stihl zastavit Najmanův průnik a stav už se nezměnil.

Postup má na dosah i Boleslav

Mladá Boleslav porazila ve třetím zápase čtvrtfinále play off extraligy Pardubice 4:2 a už jen jedna výhra ji dělí od postupu do semifinále.

Středočeši opět utkání rozhodli v přesilových hrách, ve kterých třikrát skórovali. Dvěma góly se pod výhrou podepsal Jakub Kotala. Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat v úterý opět v Pardubicích, které se budou snažit odvrátit konec sezony.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. P. Jelínek (Vitásek, Knot), 19. Bulíř (Birner, Gríger), 24. Bulíř. Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 0:3.

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Camara (J. Kolář, A. Kosticyn), 24. A. Kosticyn (T. Zohorna, Vála) - 3. Jääskeläinen (Claireaux, Cienciala), 19. Kotala (A. Zbořil, D. Šťastný), 30. D. Šťastný (Ševc), 60. Kotala. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 6:5, navíc Camara (Pardubice) 10 min. Využití: 0:3. Bez diváků. Stav série: 0:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme