Hokejisté Liberce jdou do desetidenní karantény, v týmu mají šest nakažených

Hokejisté Liberce jsou kvůli šesti členům týmu nakaženým koronavirem v karanténě a odložili si dva extraligové zápasy. Nepředstaví se v neděli doma s Brnem ani příští týden ve čtvrtek v Plzni. Bílí Tygři nehráli už uplynulou neděli v 7. kole doma proti Motoru České Budějovice kvůli podezření, že se pět hráčů nakazilo covidem-19. Severočeši následně absolvovali plošné testy.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Marek Zachar z Liberce a Ladislav Šmíd z Liberce.

Zleva Marek Zachar z Liberce a Ladislav Šmíd z Liberce. | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

„Klub je v kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje, na jejíž podnět podstoupí desetidenní karanténu,“ uvedl liberecký klub na svém webu. Duel, který měl Liberec původně hrát v pátek na ledě Třince, byl už dříve odložen kvůli karanténě Ocelářů.

Další extraligový tým míří do karantény, nákaza se potvrdila u hokejistů Hradce Králové

Číst článek

Liberec se představil naposledy v pátek v pražské O2 areně, kde podlehl Spartě 0:3 a v pátém utkání sezony poprvé nebodoval. Hostům chyběl trenér Patrik Augusta, místo kterého tým vedl asistent Jiří Kudrna. Obejít se museli i bez svého neproduktivnějšího hráče Michala Birnera.

Bílí Tygři už byli v karanténě před startem extraligy. Tehdy měli šest nakažených hráčů a přišli kvůli izolaci o semifinále Poháru Generali České pojišťovny proti Pardubicím, které postoupily do finále bez boje.

V karanténě jsou v současné době rovněž hokejisté Mladé Boleslavi, Třince, Hradce Králové, Pardubic, Litvínova a Zlína. Problémy mají i hráči Olomouce. Vítkovice odehrály první utkání v pátek a v neděli, Kometa Brno ještě do extraligového ročníku nezasáhla. Začít by měla v pátek doma proti Plzni. V úterý se vrací po izolaci do hry Karlovy Vary domácím duelem se Spartou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme