‚Záběry byly vybírány účelově.‘ Hokejový Liberec dostal pokutu za vysílání sporných situací

Hokejový klub Bílí Tygři Liberec dostal od disciplinární komise extraligy pokutu 15 tisíc korun za promítání sporných situací na kostce nad ledem při středečním utkání 40. kola proti Plzni.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sporné záběry vysílala liberecká režie na kostce nad ledem, podle disciplinárky nevyváženě

Sporné záběry vysílala liberecká režie na kostce nad ledem, podle disciplinárky nevyváženě | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Na kostce nad ledem se objevil potrestaný zákrok Petra Jelínka či nepotrestané Conora Allena, Romana Vráblíka, Jana Kováře, Denise Kindla, Lukáše Kaňáka či Petra Straky.

Veterán Hlinka zatím se Spartou jen trénuje. ‚Jsme rádi, že ho máme v kabině,' říká spoluhráč Blain

Číst článek

„Záběry byly vybírány zcela účelově, selektivně a ve zřejmém nepoměru mezi oběma soupeři s cílem zpochybnit rozhodnutí rozhodčích, což dokládá jak volba a četnost použití těchto záběrů, tak to, jak byly využívány vzhledem k vývoji utkání,“ uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Podle herního řádu musejí být videokostka či velkoplošná projekce používány tak, aby „nepodrývaly autoritu či jinak nenarušovaly roli rozhodčích utkání, nepodněcovaly divácké násilí a projevy nesportovního chování, případně k nim nevytvářelo záminky“.

Ujčík při stanovení sankce přihlédl i k tomu, že Liberec už byl za podobný přestupek potrestán v lednu loňského roku.

Liberec vyhrál nad Plzní 4:0 a sudí Adam Kika s Janem Hribikem v něm udělili 58 trestných minut. Domácí inkasovali osm dvouminutových trestů a útočníci Jelínek a Michal Birner si odpykali i desetiminutová vyloučení. Plzeň se dopustila šesti přestupků na dvě minuty a osobní trest na deset minut dostal útočník Petr Straka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme