Bílí Tygři přerušili sérii venkovních proher, Hradec ztratil náskok ve Zlíně

Hokejisté Liberce se osamostatnili na druhém místě hokejové extraligy, pomohla jim k tomu výhra v Chomutově, zatímco Mountfield HK odjíždí ze Zlína s prázdnou. Prohrály i čtvrté Vítkovice na výjezdu do Mladé Boleslavi.

Chomutov (Aktualizováno: 19:20 26. 12. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bílí Tygři po dvou měsících vyhráli venku

Bílí Tygři po dvou měsících vyhráli venku | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec 2:4

Bílí Tygři v severočeském souboji protrhli sérii šesti porážek na venkovních ledech. Piráti sice od patnácté minuty vedli, jenže hosté dokázali zápas otočit díky přesilovým hrám. Dvě minuty před první přestávkou vyrovnal Marek Kvapil, krátce po ní otočil skóre dorážkou do prázdné brány Radan Lenc.

I ve druhém chomutovském gólu měl prsty Lukáš Vantuch, který se vydal do rohu kluziště, odkud našel najetého Stanislava Dietze a ve 35. minutě bylo opět vyrovnáno.

Jenže konec zápasu patři v modrém hrajícímu Liberci. 9 minut před koncem překonal kanadského gólmana Peterse Jan Ordoš a v čase 59:22 definitivně rozhodl Martin Ševc, který brankou na 4:2 vstřelil stý gól Bílých Tygrů v sezoně. Liberec ztrácí na vedoucí Třinec, který hraje ve Švýcarsku Spengler Cup, 5 bodů.

🏒 Tygři našli recept na tři body z venku, které si dnes odvážejí domů po více jak dvou měsících! PARÁDA! #CHMvBTL

18:12 – 26. 12. 2018

3 22

Berani Zlín – Mounfield HK 6:4

Na stadionu Luďka Čajky se vedení přelévalo od jednoho týmu k druhému. Když dali hostující lvi v polovině zápasu tři góly během tří minut, vedli nad domácím Zlínem 4:2, jenže nešlo o poslední gólovou sérii v zápase.

Cukroví, řízek a trénink. Hokejisté museli myslet na životosprávu, Vánoce extraligu nezastavily

Číst článek

Za Berany téměř okamžitě snížil Michal Popelka a ve třetí třetině se o další obrat postarali Tomáš Fořt s Pavlem Kubošem. V nervózním závěru ještě pojistil domácí výhru Jiří Ondráček do prázdné branky.

Hradec prohrál po pětizápasové vítězné sérii a na druhý Liberec ztrácí 3 body.

Mladá Boleslav – Vítkovice Ridera 4:1

Hokejisty Vítkovic čekala necelé dva dny po Štědrém večeru cesta do Mladé Boleslavi, kde navíc dostali čtyři góly. Skóre otevřel v 18. minutě Pavol Skalické po přesném pasu Tomáše Knotka, krátce po pauze zvýšil ranou z mezikruží Lukáš Žejdl.

V nervózní druhé třetině hráli domácí většinu času v oslabení, jenže Ostravané dokázali využít takřka permanentní přesilovku jen jednou, když Kantora propálil Roman Sturzc.

Ve třetí třetině už se Středočeši uklidnili a vylučovaní byli naopak hosté, takže David Bernard a Lukáš Žejdl mohli pojistit boleslavský náskok na 4:1.

Škoda Plzeň – Sparta Praha 5:2

Západočeši ve 29. kole porazili v nervózním zápase Spartu 5:2 a odskočili jí už na čtyři body. Týmu Uweho Kruppa prohrál už potřetí za sebou a v průběžném pořadí se propadlo na 11. místo.

Indiáni šli do vedení díky dvojnásobné přesilovce. Jan Kovář, který potvrdil setrvání v Česku do konce sezony, na začátku 14. minuty zaparkoval na brankovišti, odkud šikovně tečoval střelu Milana Gulaše.

Hosté se po první přestávce tlačili za vyrovnáním. Buchteleho pokus ještě vyrazil Frodl, jenže ve 30. minutě už ani plzeňský gólman nestačil na ránu Lukáše Klimka.

VÍTĚZSTVÍ 💙
Porážíme Spartu! 🔥 V posledním domácím extraligovém duelu v roce 2018 si tak připisujeme 3 body! ✌️
#TELH #PLZvSPA

19:15 – 26. 12. 2018

2 27

Jenže vyrovnaný stav nevydržel dlouho. Za necelé dvě minuty hosté nebyli schopní odklidit puk od vlastní branky, čehož Milan Gulaš umí využít, chvíli před druhou přestávkou navýšil náskok už na 3:1 Jaroslav Kracík.

I po druhé přestávce hosté snížili, jenže na střelu Lukáše Pecha rychle reagoval Vojtěch Němec a vrátil Plzni dvougólový náskok. Gólovou tečku za zápasem udělal 15 sekund před koncem Petr Straka.

Dynamo Pardubice – Verva Litvínov 2:3

Pardubičtí hokejisté čekají na výhru od začátku listopadu, na radost před vlastními fanoušky dokonce ještě o měsíc déle. Proti Litvínovu prohráli už 13. zápas za sebou.

O prodloužení černé série Dynama rozhodla už první třetina. Po dvaceti minutách byl sice na stav vyrovnaný 8:8, jenže na góly Severočeši vedli jasně 3:0. Jako první prostřelil Kacetla v sedmé minutě František Gerhát, druhou branku přidal tečí další František, tentokrát Lukeš. Na konci 16. minuty navíc Lukáš Válek využil přesilovou hru.

Dynamo se ani přes zoufalý stav nevzdalo a ve třetí třetině zkusilo zápas vyrovnat. Hned po půl minutě se do brankoviště vrhl obránce Rhett Holland a připravil Januse o čisté konto, ve 48. minutě litvínovského gólmana propálil Petr Sýkora a najednou to bylo jen o gól. Vyrovnání se ale Dynamo i přes velkou střeleckou převahu už nedočkalo.  

HC Olomouc - HC Kometa Brno 4:5 v prodl.

Hokejisté Komety Brno vyhráli v Olomouci 5:4 a vítěznou trefou v čase 63:25 o tom rozhodl hrdina utkání Petr Holík. Druhý nejproduktivnější hráč soutěže si celkem v utkání připsal čtyři body za hattrick a jednu asistenci. Úřadující mistr vyhrál třetí z posledních čtyř duelů. Hanáci po sérii šesti vítězství prohráli potřetí v řadě.

29. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 6:4 (1:1, 2:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 12. Poletín (Popelka), 28. D. Nosek (Freibergs, J. Ondráček), 35. Popelka (Freibergs, Poletín), 43. Fořt (J. Ondráček), 48. Kubiš (J. Ondráček, D. Nosek), 58. J. Ondráček (Kubiš, Freibergs) - 16. Vincour (Vopelka), 31. F. Pavlík (Smoleňák, Zámorský), 32. Paulovič (Miškář, F. Pavlík), 34. R. Pavlík. Rozhodčí: Šír, Hradil - Hlavatý, Polák. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:1. V oslabení 0:1. Diváci: 4750.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Vantuch (Duda, Tomica), 35. Dietz (Vantuch, Flemming) - 18. M. Kvapil (Filippi, Ševc), 21. Lenc (Birner, Filippi), 52. Ordoš (L. Krenželok), 59. Ševc (L. Krenželok). Rozhodčí: Pavlovič, Hribik - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 4214.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Skalický (T. Knotek, Vondrka), 22. Žejdl, 49. Bernad (P. Musil, M. Látal), 56. Žejdl (L. Pabiška, Vondrka) - 32. Szturc (O. Roman). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4, navíc Němeček 10 min., Pláněk (oba Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3369.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Jan Kovář (Gulaš, Kaňák), 32. Gulaš (Indrák), 39. Kracík (Stach, Čerešňák), 44. V. Němec (Jan Kovář, Čerešňák), 60. P. Straka (Eberle) - 30. Klimek (Forman, Smejkal), 42. Pech (Forman, Smejkal). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - T. Pešek, D. Klouček. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 7436.

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 41. Holland (Rolinek, Hovorka), 48. P. Sýkora (Bubela, Kusý) - 7. Gerhát (Suchánek, J. Černý), 12. F. Lukeš (Ščotka), 16. Válek (Porseland, F. Lukeš). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Tošenovjan, Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 7898

HC Olomouc - HC Kometa Brno 4:5 v prodl. (2:0, 2:4, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Jergl (J. Knotek, B. Mráz), 19. J. Knotek (Ostřížek, Škůrek), 38. Ondrušek (B. Mráz, Laš), 39. J. Knotek (Jergl, Ostřížek) - 24. P. Holík (Süss, Štencel), 26. Köhler (Schaus, Štencel), 28. Zaťovič (O. Němec, P. Holík), 31. P. Holík (Mueller, Zaťovič), 64. P. Holík (M. Erat). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3, navíc B. Mráz (Olomouc) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5500 (vyprodáno).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme