Hokejisté Mladé Boleslavi přejeli Olomouc 4:0, gólman Novotný počtvrté udržel čisté konto

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 41. kole extraligy Olomouc 4:0 a připsali si čtvrtou domácí výhru za sebou. Čtvrtým čistým kontem v sezoně k tomu přispěl brankář Filip Novotný. Bruslařský klub ve vzájemných duelech proti Hanákům uspěl poprvé po čtyřech porážkách.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 20:39 24. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky do sítě soupeře

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky do sítě soupeře | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Olomouc mohl poslat hned v první střídání do vedení Káňa, ale v úvodní šanci zápasu napálil jenom brankáře Novotného.

Karlovarský Beránek rozhodl hattrickem přestřelku s Kometou, Sparta vyhrála před rekordní návštěvou

Číst článek

Skóre se však poprvé měnilo před polovinou první třetiny. V úvodní přesilovce zápasu trefil domácí Roman puk do Škůrkovy brusle pro hosty tak nešťastně, že ten následně proskočil pod betonem gólmana Konráda do branky.

Blízko vyrovnání byl v 18. minutě Orsava, ale ve svém úniku trefil jenom připravenou Novotného lapačku.

Ve druhé třetině to byla spíše úporná bitva s řadou nepřesností na obou stranách. Dvacet vteřin před polovinou základní hrací doby dostal ale Švéd Söderlund za nebezpečnou hru vysokou holí dva menší tresty a před hosty byla možnost dlouhé přesilovky. Během čtyřminutového oslabení ale domácí gólman čelil pouze třem střelám Hanáků a zbylé šly vedle nebo do blokujících obránců.

Další gól tak vstřelila opět Mladá Boleslav. Olomoučtí ve 42. minutě chybovali v rozehrávce, což potrestal střelou mezi Konrádovy betony Najman.

O osm minut později se trefil podruhé v sezoně a poprvé v mladoboleslavském dresu Kelly Klíma a bylo to už 3:0 pro domácí Bruslařský klub. Ten byl při chuti a další gól přidal ještě Lunter.

Hokejová Tipsport extraliga - 41. kolo:

Třinec - Pardubice 0:4 (0:0, 0:1, 0:3), Mladá Boleslav - Olomouc 4:0 (1:0, 0:0, 3:0), Brno - České Budějovice 5:2 (1:1, 2:0, 2:1), Hradec Králové - Karlovy Vary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0), Kladno - Liberec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme