Sparta i Mladá Boleslav si vynutily sedmé zápasy, semifinále se rozhodnou ve čtvrtek

Finalisty play off hokejové extraligy určí až sedmé zápasy. Sparta, vítěz základní části a hlavní favorit na titul, přestála v Liberci další drama a po další výhře 3:2 v prodloužení dotáhla sérii přes manko 0:3 k vyrovnání. Mečbolu se nezalekla ani Mladá Boleslav, jíž se podařilo zvítězit nad Třincem 4:2. O složení finálové dvojice se rozhodně ve čtvrtek v Praze a v Třinci.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 20:29 13. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Němeček ze Sparty se raduje se spoluhráči z vítězství.

David Němeček ze Sparty se raduje se spoluhráči z vítězství. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Pražané se mohou stát prvním týmem, který v play off domácí nejvyšší soutěže dokoná obrat po ztrátě úvodních tří duelů série.

Třinec se třetí výhrou přiblížil extraligovému finále. Sparta odvrátila proti Liberci i druhý mečbol

Číst článek

Hosté si ve druhé třetině vypracovali dvoubrankový náskok, ale domácí odpověděli stejným způsobem ve třetím dějství zásluhou dvou zásahů Dávida Grígera.

Spartu táhl kapitán

V čase 77:23 rozhodl obránce Jan Košťálek. U všech branek vítězů si připsal nahrávku kapitán Michal Řepík.

„Byl to neskutečný boj. Musím říct, že ten hokej se mi strašně moc líbil, jaké v tom byly emoce a vůbec všechno. Oba týmy hrozně chtějí a rozhodne, ke komu se to odrazí nebo komu tam padne nějaká šťastná střela. Nám se to teď povedlo dvakrát za sebou, za což jsme strašně rádi. Ale nemyslím si, že jde o nějakou vzpruhu, když jsme vyrovnali sérii z 0:3 na 3:3, jen jsme prostě pořád ve hře,“ řekl trenér Sparty Miloslav Hořava.

Mladoboleslavští skórovali jako první, ale před polovinou zápasu vyrovnal Martin Růžička. Ještě do druhé přestávky se prosadili Pavel Kousal, který v utkání skóroval dvakrát, a Ondřej Najman. Ten si společně s Martinem Pláňkem připsal shodně po dvou bodech.

„Konečně jsme dobře vstoupili do zápasu. První třetina byla vyrovnaná a my jsme rádi, že se nám podařilo dát první gól. Jsme rádi, že se prosadila lajna mladých kluků. Oni hrají dobře celé play off a dnes to potvrdili góly. Vše z dneška potřebujeme přenést do sedmého zápasu. Emoce, důraz. Už jsme myšlenkami ve čtvrtek,“ prohlásil trenér Bruslařského klubu Pavel Patera.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Kotala (D. Šťastný, Pláněk), 35. P. Kousal (O. Najman), 40. O. Najman (Pláněk, Dlapa), 60. P. Kousal - 30. M. Růžička (Jaroměřský), 50. Freibergs (P. Vrána, M. Stránský). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc J. Stránský (Ml. Boleslav) 10 min. Bez využití. V oslabení: 2:0. Stav série: 3:3.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 48. Gríger (Lenc, Birner), 50. Gríger (Birner, Rosandič) - 28. Rousek (Řepík), 35. R. Horák (Řepík), 78. Košťálek (Řepík, R. Horák). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Hynek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 3:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme