Góly Pastrňáka a Krejčího pomohly k výhře nad Minnesotou, Nečas rozhodl o výhře nad Philadelphií

David Pastrňák se po dvou zápasech v NHL opět zapsal mezi střelce, navíc společně s Pavlem Zachou připravili gól i pro dalšího českého útočníka Davida Krejčího a nejlepší tým soutěže Boston zvítězil na ledě Minnesoty 5:2. Martin Nečas pomohl Carolině k výhře nad Philadelphií 5:4 v prodloužení brankou a asistencí. Prosadil se také Radek Faksa. Dallas i díky jeho příspěvku porazil Calgary 6:5 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 8:53 19. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se raduje společně se spoluhráči z Bostonu

David Pastrňák se raduje společně se spoluhráči z Bostonu | Zdroj: Reuters

Pastrňák nejprve před polovinou zápasu dokonal obrat z 0:1 a v přesilovce střelou švihem z levého kruhu pro vhazování poslal Boston poprvé v utkání do vedení.

Gólman Dostál vychytal Anaheimu výhru nad Columbusem, Nečasova branka Carolině nestačila

Číst článek

V 35. minutě byl na začátku akce, při níž se puk přes Zachu dostal ke Krejčímu, jehož zblokovaná přihrávka prošla mezi betony brankáře Filipa Gustavssona.

Domácí ještě snížili, ale kapitán Bruins Patrice Bergeron, u jehož gólu si třetí asistenci v utkání připsal Brad Marchand, a při power play Trent Frederic potvrdili výhru. Bruins ukončili soupeři čtrnáct zápasů trvající sérii s bodovým ziskem.

Nejproduktivnější český hráč v lize Pastrňák si vylepšil bilanci v sezoně na 47 gólů a 45 přihrávek a dělí ho už jen jediná branka a tři body od vyrovnání osobních rekordů z ročníku 2019/20.

Krejčí dal 14. gól v sezoně a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu po Marchandovi. Zacha si připsal 30. asistenci a jen dva body ho dělí od hranice 50 bodů v sezoně.

Dvoubodový Nečas

Už na 64 bodů se dostal druhý nejproduktivnější Čech Martin Nečas. V duelu s Philadelphií nejprve připravil úvodní branku pro Sebastiana Aha a v čase 59:59 poslal zápas z bezprostřední blízkosti do prodloužení.

V tom svým třetím gólem v zápase rozhodl o výhře Hurricanes Sebastian Aho. Hurricanes vyhráli druhý z posledních pěti duelů a v Západní konferenci jsou druzí za suverénním Bostonem.

Dallas po Faksově trefě z druhé minuty vedl již 2:0, Calgary se ale vrátilo do zápasu a vývoj otočilo. Za stavu 5:5 zápas došel do prodloužení, v němž výhru Dallasu vystřelil nejproduktivnější hráč týmu Jason Robertson.

Hokejisté Stars vyhráli po dvou prohrách a v tabulce Západní konference drží třetí místo s jednobodovou ztrátou na vedoucí Vegas. Faksa vstřelil svůj 11. gól v sezoně a celkově nasbíral 17 bodů.

Do statistik se zapsal také Filip Chytil, jenž asistencí přispěl k demolici Pittsburghu 6:0. Rangers bodově táhl Mika Zibanejad, jenž se blýskl gólem a asistencí. Chytil vyrovnal svou sezonní bilanci na 19 branke a stejný počet nahrávek a poprvé v kariéře útočí na překonání čtyřicetibodové hranice.

Na obratu Floridy z 0:2 na konečných 4:2 se v zápase s New Jersey nahrávkou podílel Radko Gudas. Český bek se zapojil do akce před vítěznou brankou Matthewa Tkachuka a bodoval potřinácté v sezoně.

Výsledky NHL:
Detroit - Colorado 1:5, Nashville - Winnipeg 2:3 v prodl., Minnesota - Boston 2:5, Seattle - Edmonton 4:6, Florida - New Jersey 4:2, Philadelphia - Carolina 4:5 v prodl., San Jose - NY Islanders 1:4, Tampa Bay - Montreal 5:3, NY Rangers - Pittsburgh 6:0, Calgary - Dallas 5:6 v prodl., Los Angeles - Vancouver 2:3 po sam. nájezdech, Arizona - Chicago 4:2, Ottawa - Toronto 4:5 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme