Krejčí končí v NHL. Z Bostonu se vrátí do Česka, chce hrát před rodinou a vychovat děti ve vlasti

Hokejový útočník David Krejčí v oficiálním prohlášení uvedl, že končí v Bostonu a má v plánu vrátit se do České republiky. Jedna z nejvýraznějších českých postav v NHL a vítěz Stanleyova poháru v roce 2011 již dříve uvedl, že v případě, že se rozhodne pro návrat domů, chce hrát za mateřskou Olomouc. Pokud se tak stane, bude Krejčí největší hvězdou extraligy.

Boston (Aktualizováno: 20:16 30. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí byl vyhlášen první hvězdou zápasu

David Krejčí v dresu Boston Bruins. | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Od konce sezony, kdy jsem přemýšlel o své budoucnosti, vyšlo najevo, že musím udělat těžké rozhodnutí pro svou rodinu a pro sebe. V tomto bodě své kariéry a života se musím vrátit do České republiky a hrát před svou rodinou, která se obětovala, aby mi pomohla dosáhnout svých snů o NHL,“ uvedl Krejčí na webu Bruins.

„Chci hrát před svými rodiči, bratrem a přáteli. Chci, aby mé děti žily tam, kde jsem vyrostl a trávily čas s českými členy rodiny, kteří je mají rádi. A získávaly vzpomínky na celý život,“ napsal rodák ze Šternberka v prohlášení určeném fanouškům Bostonu.

Krejčí, Mrázek, Rittich či Frolík. Na volném trhu hráčů v NHL bude hned osm českých hokejistů

Číst článek

Již v polovině července v rozhovoru pro deník Sport jeho agent František Tausch uvedl, že jsou jen dvě možnosti jeho dalšího angažmá. „Jedna americká, jedna česká. Případně je tam ještě třetí, míň pravděpodobná varianta. Vstoupit na trh s volnými hráči a podepsat s jiným týmem NHL. Davidovou prioritou však zůstává Boston. Jednáme na dvou stranách, pomalu pokračujeme, ale zatím není nic konkrétního,“ řekl Tausch. S žádným z dalších klubů NHL ale Krejčí smlouvu nepodepsal a nyní uvedl, že se vrací do Česka.

15 sezon v Bostonu

Krejčí oblékal v NHL pouze dres Bostonu, který jen draftoval v roce 2004 ve druhém kole jako celkově 63. hráče. V průběhu 15 sezon odehrál v základní části 962 zápasů, vstřelil 215 branek a přidal 515 asistencí. V play off nasbíral 124 bodů za 42 gólů a 82 asistencí ve 156 utkáních. V dresu české reprezentace se dvakrát představil na olympijských hrách a třikrát na světových šampionátech.

„Boston se stal mým druhým domovem, potkal jsem zde svou úžasnou manželku Naomi, pro děti je Boston domovem,“ podotkl Krejčí a zdůraznil i svůj výborný vztah s lidmi z organizace Bruins. „Vždy se ke mně chovali s maximální úctou. Jsem vděčný spoluhráčům, trenérům a dalším lidem z organizace, kteří mi umožnili být součástí tolika skvělých týmů,“ uvedl Krejčí. Vyzdvihl zejména úspěšná mužstva ze sezon 2010/11, 2012/13 a 2018/19. „Ale popravdě jsem miloval každý tým Bruins, jehož jsem byl součástí,“ řekl s tím, že bude navždy příznivcem Bruins.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme