Pastrňák se osamostatnil na čele tabulky střelců. Bostonu pomohl porazit Detroit 4:1

Český útočník David Pastrňák zpečetil 42. gólem v sezoně vítězství hokejistů Bostonu v utkání NHL nad Detroitem 4:1 a v čele tabulky střelců NHL unikl na rozdíl gólu Austonu Matthewsovi z Toronta. Pastrňák si také vytvořil osobní rekord s 82 kanadskými body v jednom ročníku. Výhru si v jubilejním 900. utkání v NHL užil centr David Krejčí, který ale nebodoval.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se spoluhráči Boston Bruins oslavují při zápasu proti New York Rangers

David Pastrňák slaví se spoluhráči z Bostonu | Foto: Noah K. Murray / USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák v 54. minutě dovršil výsledek a po krásném průniku Brada Marchanda zamířil do odkryté branky. Třiadvacetiletý rodák z Havířova díky tomu překonal svoji bilanci z minulé sezony, kdy nasbíral 81 bodů za 38 gólů a 43 asistencí z 66 utkání.

Brankář Mrázek kryl 35 střel New Jersey, gólem a asistencí se na vítězství Caroliny 5:2 podílel také Nečas

Číst článek

Bruins prohrávali od čtvrté minuty po brance Darrena Helma, který se prosadil ve vlastním oslabení. Šestou prohru za sebou ve vzájemných zápasech ale lídr NHL proti nejhoršímu celku ligy nedopustil.

V polovině utkání otočili stav během 99 sekund Charlie McAvoy s Patricem Bergeronem, který podobně jako Helm skóroval při přesilovce soupeře. Ve 33. minutě zvýšil Charlie Coyle a poslední slovo měl Pastrňák.

Boston vyhrál osmý z posledních devíti zápasů a na prvním místě NHL se vzdálil na rozdíl tří bodů Tampě Bay. Při úspěšném tažení poslední doby Bruins ztroskotali právě jen na Detroitu, na jehož ledě podlehli v neděli 1:3.

Výsledek NHL:
Boston - Detroit 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Branky: 29. McAvoy, 30. Bergeron, 33. Coyle, 54. Pastrňák - 4. Helm. Střely na branku: 41:26. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. Marchand, 2. McAvoy, 3. T. Rask (všichni Boston).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme