Mezi hokejisty Bostonu se objevil koronavirus. Vedení Bruins jméno hráče nezveřejnilo

V hokejovém týmu Boston Bruins se v uplynulých dnech objevila nákaza koronavirem. O pozitivním testu jednoho z hráčů na covid-19 informovalo vedení klubu, ale zároveň uvedlo, že dotyčný od té doby podstoupil další dva testy s negativním výsledkem. Jméno hráče, který nevykazoval žádné symptomy nemoci, zástupci Bruins nezveřejnili.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Bostonu slaví gól proti St. Louis.

Hokejisté Bostonu slaví gól proti St. Louis. | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Generální manažer Don Sweeney v dnešní videokonferenci s novináři prohlásil, že nakažený hráč se dosud neúčastnil dobrovolných tréninků s ostatními týmovými kolegy.

Pastrňák se dotáhl na Jágra. Útočník Bostonu počtvrté za sebou získal prestižní Zlatou hokejku

Číst článek

Na test šel právě proto, aby mohl přípravu zahájit. Do tréninkového centra nyní nebude mít přístup, dokud nepodstoupí ještě jeden test příští týden.

Kluby NHL mohly po dlouhé pauze kvůli pandemii koronaviru poprvé otevřít svá centra v pondělí pro dobrovolný trénink. V rámci druhé fáze přípravy na restart ligy, přerušené od března, může tréninkové skupiny na ledě i mimo něj tvořit maximálně šest hráčů.

Devět případů v NHL

Vedení NHL už představilo formát, kterým se NHL dohraje, zatím ale není znám termín zahájení. Přípravné kempy budou nejdříve na začátku července, na konci měsíce by se pak mohlo začít opět hrát. Play off je rozšířené pro 24 týmů místo obvyklých šestnácti.

Mezi hokejisty z NHL se dosud objevilo devět případů nákazy covidem-19. Prodělalo ji bez problémů pět hráčů Ottawy, tři z Colorada a jeden z Pittsburghu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme