S Marchandem hraju už dlouho. Věděl, že tam jsem, popsal svůj gól do sítě St. Louis Pastrňák

Fanoušci v St. Louis se těšili na oslavy historicky prvního Stanley Cupu. V ulicích jich byly desetitisíce, ale nakonec šli domů zklamaní. Boston totiž na břehu řeky Mississippi vyhrál 5:1, a to i za gólového přispění Davida Pastrňáka.

Tento článek je více než rok starý.

St. Louis (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bylo asi hodinu do zápasu a dva policisté se před halou dohadovali, kolik lidí teď do centra města přišlo na hokej. Na tribunách jich bylo 20 tisíc a u velkoplošných obrazovek hned vedly haly odhadem dalších 60 tisíc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále Stanley Cupu rozhodne poslední sedmý zápas. Více si poslechněte v reportáži Martina Charváta

Jenže ne, historického triumfu St. Louis se ani jedni nedočkali. „Věděl jsem, že to tady bude hlasité a fanoušci je poženou dopředu. My jsme se soustředili na první střídání, dostali jsme se rychle do oslabení. Měli neskutečný zápas, bránili fakt dobře a naštěstí se nám povedl dát první gól. To bylo důležité,“ řekl reportérovi Radiožurnálu přímo na stadionu v šatně David Pastrňák.

Na otázku, jak je pro něj důležité, že se po dvou zápasech trefil, odpověděl: „To vždycky pomůže ofenzivním hráčů, když dáte gól. Ale hlavně, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Jak říkám, v téhle fázi sezóny je jedno, kdo dá gól.“

Blahopřejné reklamy i dopis od majitele. Noviny v St. Louis předčasně oslavily zisk Stanley Cupu

Číst článek

Pastrňák se trefil díky trpělivosti a chytré přihrávce Brada Marchanda. „S Marchandem hraju už dlouho. Věděl, že tam jsem, tak mě našel a je to těžké pro gólmana, protože jsme byli před bránou sami dva. Jen jsem to potáhl a naštěstí se mi to podařilo dát dovnitř,“ popsal.

Jeho branka pomohla ke klidnému závěru zápasu z pohledu hostů, kteří už podruhé v play-off využili to, jak se jim vedlo v základní části. Rozhodující sedmý zápas budou mít na svém ledě.

„Celou sezónu bojujeme o to, abychom měli domácí prostředí. Teď toho musíme využít a připravit se na to stejně, jako dnes,“ těší se David Pastrňák na středeční večer, tedy z českého pohledu noc na čtvrtek, kdy finále Stanley Cupu skončí.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme