Hokejisty Bostonu a St. Louis čeká rozhodující zápas finále NHL. ‚Nemáme proč se bát,‘ uklidňuje Rask

V této sezoně mají za sebou přibližně 100 zápasů, ale až ten poslední rozhodne, jak ji budou hodnotit. Hokejisté Bostonu a St. Louis se za stavu 3:3 utkají v rozhodujícím duelu o to, kdo získá Stanley Cup. Výhodou Bostonu je, že přesně v takové pozici byl před osmi lety a někteří hráči si to pamatují.

Od zpravodaje z místa Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se raduje s gólmanem Tuukka Raskem

David Pastrňák se raduje s gólmanem Tuukka Raskem | Foto: Frank Gunn | Zdroj: ČTK/AP/

Ve čtyřech řadách, stojící na schůdkách na mytí oken a s mikrofonem přilepeným na konci staré hokejky se v šatně srotili novinářští kolegové kolem kapitána Bostonu Patrice Bergerona, klubové legendy, která dala před osmi lety v rozhodujícím zápase finále NHL vítězný gól.

Přehrát

00:00 / 00:00

V týmu Bostonu je hned několik pamětníků Stanley Cupu z roku 2011, pro mladé hráče ale půjde o zcela nový pocit. Poslechněte si příspěvek Martina Charváta

Bergeron měl v úterý před týmem proslov právě o utkání před osmi lety, aby uklidnil mladší spoluhráče. Kromě československé dvojice Zdeno Chára a David Krejčí si triumf pamatují i další dvě současné opory – útočník Brad Marchand a brankář Tuukka Rask.

„Čeho se teď bojíme? Ničeho, nemáme proč se bát. Napětí sedmého zápasu je přesně ten moment, který jsem si jako dítě představoval, když jsem hrál hokej s tenisákem za domem. Je to zvláštní, vzácná chvíle a doufám, že o ní současné děti také sní, třeba když hrají hokej na počítači nebo někde na rybníku," řekl Radiožurnálu Rask, snad nejmluvnější ze všech hokejistů Bostonu.

S Marchandem hraju už dlouho. Věděl, že tam jsem, popsal svůj gól do sítě St. Louis Pastrňák

Číst článek

Ne všichni jsou klidní jako zkušený finský brankář, zvláště ti mladší hráči v týmu, jako třeba Charlie Coyle...

„Budu si představovat, že to je běžný zápas, ale půjde to těžko, když mi poslední dobou bije srdce o sto šest. Ale možná bude důležité si ten moment tak moc nepřipouštět a hlavně dbát na každé střídání. Přeci jen nemůžete zápas vyhrát ani prohrát v prvních pěti minutách,“ říká.

Coyle se narodil tady ve státě Massachusets a hrál tu za místní univerzitu. Jenže po draftu do NHL nastupoval převážně v Minnesotě a domů se vrátil teprve před pár měsíci, kdy byl do Bruins vyměněný. Možná právě včas.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme