Krejčí dvakrát přesně pálil, Pastrňák nahrával. Čeští hokejisté pomohli k výhře nad Washingtonem

Český útočník David Krejčí přispěl v NHL dvěma góly k výhře Bostonu nad Washingtonem 6:3 a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Jeho spoluhráč David Pastrňák si v utkání s lídrem Východní divize připsal dvě asistence.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí byl vyhlášen první hvězdou zápasu

David Krejčí | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Domácí se v úvodní třetině dostali po trefách kapitána Patrice Bergerona a Krejčího v rozmezí minuty do vedení, T.J. Oshie ale těsně před přestávkou snížil a v úvodu druhé části z přesilovky vyrovnal. Hosté se vzápětí v další početní výhodě dostali po gólu Anthonyho Manthy do vedení.

Sestřih ze zápasu Boston - Washington:

Bruins ale dokázali rychle zareagovat a po Pastrňákově přihrávce Brad Marchand vyrovnal. V závěru druhé třetiny opět zaúřadovali Krejčí s Bergeronem a znovu se těsně po sobě zapsali mezi střelce.

Krejčí si nejprve v přesilovce počkal, až před ním projede bránící hráč, který se mu snažil skočit do střely, Bergeron pak završil v nájezdu tři na dva kombinaci s Pastrňákem a Marchandem.

Vaněček nedochytal

Washington v koncovce nezachránilo ani odvolání Vaněčka, který si v zápase připsal 22 úspěšných zákroků.

Marchand necelé dvě minuty před koncem zpečetil po další Pastrňákově přihrávce skóre do prázdné branky a s bilancí dvě branky a dvě asistence dosáhl hranice 700 bodů v kariéře.

Boston - Washington 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
Branky: 13. a 38. Bergeron (na druhou Pastrňák), 14. a 37. Krejčí, 27. a 59. Marchand (na obě Pastrňák) - 20. a 24. Oshie, 25. Mantha. Střely na branku: 28:33. Vítek Vaněček odchytal za Washington 58 minut a 42 sekund, inkasoval pět gólů z 27 střel a úspěšnost zásahů měl 81,5 procenta. Diváci: 2191 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Krejčí, 3. Marchand (všichni Boston).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme