Hokejisté Bostonu slaví 50. výhru v sezoně a vytvořili nový rekord NHL. Toronto dalo Edmontonu sedm gólů

Hokejisté Bostonu i díky asistenci Tomáše Noska porazili Detroit 3:2 a vybojovali padesátou výhru v sezoně NHL. Stačilo jim na to 64 zápasů, což je nový rekord zámořské ligy. Maximem dosud bylo 66 utkání, která na dosažení kulaté mety potřebovali právě Red Wings v sezoně 1995/96 a také Tampa Bay v ročníku 2018/19.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Bostonu se radují z vítězství nad Detroitem

Hokejisté Bostonu se radují z vítězství nad Detroitem | Zdroj: Reuters

Bruins se povedl parádní obrat v zápase, poté co v úvodní pětiminutovce nezvládli situace při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě. Nejprve při vlastní přesilovce dostali gól od Andrewa Coppa, poté v oslabení inkasovali po střele Alexe Chiassona.

Suverénní lídr soutěže ale ve druhé třetině zásluhou Hampuse Lindholma a kapitána Patrice Bergerona v rozmezí 88 sekund vyrovnal. V 54. minutě rozhodl utkání z dorážky Garnet Hathaway po akci, na které se podílel i Nosek.

Boston se vrátil na vítěznou vlnu po čtvrteční porážce od Edmontonu, která mu ukončila desetizápasovou sérii výher. Po třech zápasech, ve kterých skóroval, zůstal tentokrát bez bodu nejproduktivnější Čech v soutěži David Pastrňák.

Poprvé od poloviny ledna se do statistik zapsal obránce Jan Rutta. Obránce Pittsburghu asistoval u poslední branky svého týmu při výhře nad Philadelphií 5:1 a zaznamenal devátý bod v ročníku. Penguins ovládli i druhou bitvu o Pensylvánii v ročníku. 

Útočník David Kämpf připravil úvodní gól Toronta v přestřelce s Edmontonem. Odchovanec chomutovského hokeje bodoval ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a pomohl Torontu k výhře 7:4. Maple Leafs ve druhé třetině otočili skóre z 1:3 na 5:3 a náskok si pohlídali až do konce zápasu.

Čtyřmi body se pod výhru podepsal Mithc Marner. Nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid zaznamenal v dresu Edmontonu tři body za gól a dvě asistence. Ligové produktivitě McDavid vládne o propastných 29 bodů před spoluhráčem Leonem Draisaitlem.

Brankář Chicaga Petr Mrázek na ledě Tampy Bay až do 60. minuty držel nerozhodný stav, ale v čase 59:00 ho překonal Brayden Point, jenž rozhodl o výhře Lightning. Dvě sekundy před závěrečnou sirénou uzavřel skóre trefou do prázdné branky Brandon Hagel.

Český gólman v zápase kryl 34 střel a počtvrté v řadě odchytal utkání s úspěšností přesahující 90 procent. Jeho zlepšení individuální výkony ale sráží týmová bilance. Mrázek na výhru čeká již pět startů, ze kterých dokázal vytěžit pouze bod.

Výsledky NHL

Boston - Detroit 3:2, Buffalo - NY Rangers 1:2 v prodl., Colorado - Arizona 3:2 v prodl., Toronto - Edmonton 7:4, Montreal - New Jersey 1:3, Tampa Bay - Chicago 3:1, Florida - Winnipeg 4:5 v prodl., Carolina - Vegas 0:4, Columbus - St. Louis 2:5, NY Islanders - Washington 1:5, Pittsburgh - Philadelphia 5:1, Vancouver - Ottawa 5:2, Seattle - Dallas 3:4 v prodl., Los Angeles - Nashville 1:2 po sam. nájezdech, San Jose - Minnesota 2:5.

.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme