Pastrňák čtyřmi body řídil výhru Bostonu a posunul se na třetí místo v tabulce produktivity NHL

David Pastrňák čtyřmi body za gól a tři asistence řídil výhru Bostonu 4:2 nad Montrealem a v tabulce ligové produktivity se posunul na třetí místo. Na výhře Bruins se podílel také dvoubodový David Krejčí a jednu asistenci zaznamenal Pavel Zacha. První branku po operaci třísel dal Ondřej Palát, jenž pomohl New Jersey k výhře nad Vegas 3:2 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák čtyřmi body za gól a tři asistence řídil výhru Bostonu 4:2 nad Montrealem

David Pastrňák čtyřmi body za gól a tři asistence řídil výhru Bostonu 4:2 nad Montrealem | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sport | Zdroj: Reuters

Jeden gól ve vzájemném zápase připravili Filip Hronek a Tomáš Hertl. Spokojenější byl po utkání obránce Hronek, jehož Detroit zdolal San Jose 3:2 v prodloužení.

Boston v Montrealu od poloviny zápasu prohrával, zásluhou skvělého Pastrňáka ale zápas otočil a jako první celek v historii NHL dosáhl na osmdesátibodovou hranici již ve 47. zápase. Bruins tak překonali rekord, který držely týmy Montrealu (1943/1944) a Philadelphie (1979/1980). Oba celky dosáhly na 80 bodů o dva duely později.

Pastrňák svůj třetí čtyřbodový večer v ročníku odstartoval ve 35. minutě, kdy našel Taylora Halla, jenž srovnal na 1:1. Zbylé tři body si schoval do třetí třetiny, ve které nejprve společně se Zachou připravili trefu pro Krejčího a v závěru se podílel na vítězné brance Patrice Bergerona. Svého 37. gólu v sezoně se dočkal 49 sekund před koncem základní hrací doby a uzavřel skóre na konečných 4:2.

Havířovský rodák v posledních pěti zápasech získal 10 bodů (4+6) a upevnil si pozici druhého nejlepšího střelce NHL. Na vedoucího Connora McDavida ztrácí tři přesné zásahy.

Palát ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu New Jersey s Vegas a v sezoně poznamenané zraněním vstřelil svůj čtvrtý gól. Golden Knights skóre otočili pro dva body si ale nedošli. Hlavní podíl na vítězství Devils měl Dougie Hamilton, který v 59. minutě zařídil prodloužení a v něm v přesilové hře rozhodl.

Brankář Vítek Vaněček pomohl Devils k výhře 28 zákroky a protáhl svou osobní vítěznou sérii na osm zápasů. Ke spolehlivému výkonu přidal také asistenci u rozhodující Hamiltonovy trefy a zaznamenal druhý kanadský bod v NHL.

Detroit na vlastním ledě zdolal San Jose 3:2 v prodloužení a vyhrál druhý z posledních třech zápasů. Hronek se podílel na první brance zápasu a s 33 body je suverénně nejproduktivnějším českým obráncem. Pod vyrovnávací trefu Tima Meiera na 1:1 se podepsal Hertl, jemuž v bodování českých hokejistů patří druhé místo. Výhru Red Wings zařídil v 25 sekundě prodloužení Andrew Copp.

Výsledky NHL

 

Montreal - Boston 2:4, Tampa Bay - Minnesota 4:2, New Jersey - Vegas 3:2 v prodl., Philadelphia - Los Angeles 3:4 v prodl., Pittsburgh - Florida 7:6 v prodl., St. Louis - Buffalo 3:5, Nashville - Winnipeg 2:1, Colorado - Washington 3:2, Arizona - Anaheim 2:5, Detroit - San Jose 3:2 v prodl., Vancouver - Chicago 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme