Boston snížil sérii s Ottawou už na 2:3, Pastrňák pomohl gólem

Hokejisté Bostonu i díky gólu Davida Pastrňáka zvítězili v 1. kole play off NHL na ledě Ottawy 3:2 ve druhém prodloužení a snížili stav série na 2:3. Počtvrté z pěti zápasů se prodlužovalo mezi Washingtonem a Torontem, tentokrát se šťastnějším koncem pro Capitals, kteří se po výhře 2:1 ujali vedení v sérii 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Ottawa/Kanada Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Reuters

Ottawa šla díky gólu Jeana Pageaua po 30 sekundách druhé třetiny do vedení 2:0 a zdálo se, že směřuje za postupem. Ve 29. minutě však zavelel k obratu Pastrňák, který si u pravé tyčky počíhal na bekhendovou přihrávku od Brada Marchanda a svou druhou trefou v play off snížil na 2:1.

A pak přišly velké chvíle Seana Kuralyho, čtyřiadvacetiletého nováčka, který většinu sezony strávil na farmě v Providence a v základní části odehrál svých prvních osm utkání v NHL.

Ve 38. minutě po výjezdu zpoza branky protlačil puk za Craiga Andersona a svou premiérovou trefou v NHL vyrovnal, v polovině druhého prodloužení pak pohotově dorazil střelu Davida Backese a poslal sérii do šestého utkání.

To je na programu v neděli v Bostonu a zůstává otázkou, zda do něho zasáhne David Krejčí. Český útočník totiž s bolestivou grimasou odkulhal z pátečního klání poté, co se v první třetině střetl s obráncem Chrisem Widemanem a do hry už se nevrátil.

Ve Washingtonu trvalo prodloužení pouhých 64 sekund. Obrana Maple Leafs totiž nechala v prostoru mezi kruhy nehlídaného Justina Williamse a ten po přihrávce od Jevgenije Kuzněcova pohotovou střelou po ledě rozhodl o výhře Capitals 2:1.

- 1. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápasy:
Ottawa - Boston 2:3 ve druhém prodl. (stav série 3:2), Washington - Toronto 2:1 v prodl. (stav série 3:2).

čtk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme