Brankář Furch mění v KHL dres, bude nastupovat za Čerepovec

Brankář Dominik Furch po třech letech opustil Avangard Omsk a v příští sezoně Kontinentální hokejové ligy bude nastupovat za Čerepovec. Vedení Severstalu dnes oznámilo, že se dohodlo s českým gólmanem na roční smlouvě.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Domink Furch.

Dominik Furch v dresu české reprezentace. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Osmadvacetiletý Furch působil v Omsku od roku 2015, kdy přišel z pražské Slavie. Po tři sezony byl jednoznačnou jedničkou sibiřského klubu. V KHL dosud odchytal 179 utkání s úspěšností zákroků 92,8 procenta a průměrem 1,95 inkasovaného gólu na zápas. Šestnáctkrát udržel čisté konto.

Hokejoví obránci Sklenička a Moravčík opouštějí Plzeň a míří do Montrealu

Číst článek

V předchozích dvou sezonách pomohl Avangardu postoupit do čtvrtfinále play-off, v tomto ročníku Omsk ztroskotal již v osmifinále v sedmém utkání na Ufě.

Čerepovec byl podle bodového zisku nejhorším týmem, který letos postoupil do play-off. V sérii prvního kola proti obhájci titulu Petrohradu neuhrál ani jeden zápas.

V Omsku Furcha nahradí Fin Karri Rämö, který se do klubu vrací po pěti letech. V roce 2013 odešel do Calgary a tři roky nastupoval v NHL. Uplynulou sezonu strávil opět v KHL v dresu Jokeritu Helsinky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme