Chytil připravil dva góly a pomohl k výhře na ledě Los Angeles, Buffalo rozstřílelo Montreal 7:2

Český hokejový útočník Filip Chytil dvěma asistencemi pomohl NY Rangers k výhře 5:3 na ledě Los Angeles a rozšířil svou sbírku na osm bodů. Ve druhém úterním zápase Buffalo deklasovalo Montreal 7:2 a ukončilo osmizápasovou sérii proher. Pěti body za dva góly a tři nahrávky se blýskl Jeff Skinner, čtyřbodový večer prožil Tage Thompson.

New York (Aktualizováno: 9:12 23. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil (vlevo) se raduje se spoluhráči z New York Rangers

Filip Chytil (vlevo) se raduje se spoluhráči z New York Rangers | Zdroj: Reuters

První třetina zápasu Los Angeles – Rangers vyšla lépe domácím Kings, které už po půl minutě hry poslal do vedení Kevin Fiala.

Všichni si rozumíme a jsme kamarádi, pochvaluje si Pastrňák českou partu v týmu Bostonu

Číst článek

V sedmé minutě zvýšil na 2:0 Gabriel Vilardi. Rangers nicméně inkasované branky nepoložily a ve druhé třetině stav otočili. Velký podíl na tom měl Chytil, jenž připravil první a třetí gól.

Třiadvacetiletý centr ve 23. minutě nabil na modrou čáru obránci Bradenu Schneiderovi a ten střelou zápěstím snížil na 1:2.

Podruhé se Chytil prosadil v závěru druhé třetiny: jeho zblokovanou střelu poslal za záda Calvina Petersena finský křídelník Kaapo Kakko a svou čtvrtou trefou v sezoně otočil na 3:2.

Ve třetí třetině Kings zásluhou Seana Walkera srovnali, závěr ale patřil Chrisi Kreiderovi. Dvěma góly zajistil Rangers výhru 5:3. Newyorský celek zvítězil podruhé za sebou a v tabulce Východní konference se posunul na šesté místo. Kings nezvládli čtvrtý z posledních pěti zápasů, i přesto na Západě drží třetí příčku.

Přestřelka v Montrealu

Zápas v Montrealu začal ve zběsilém tempu, neuběhla ani minuta a Buffalo po gólech Rasmuse Dahlina a Johna Jasona Peterky vedlo 2:0. V čase 2:57 to bylo již 3:1. Sabres nejprve vystřelil tříbrankové vedení Alex Tuch, v zápětí ale snížil Cole Caufield.

Tři góly Sabres v úvodních 2 minutách a 13 sekundách jsou sedmým nejrychlejším startem do zápasu v dějinách NHL. Rekord drží hokejisté Washingtonu, kteří v sezoně 1986/1987 skórovali třikrát za minutu a 21 vteřin.

Ve druhé části oba týmy přidaly jeden přesný zásah, ale třetí dějství opět patřilo hostům. Hokejisté Buffala v něm přidali tři branky a došli si pro nejvyšší výhru v dosavadním průběhu sezony.

Skinner potvrdil, že se mu v Montrealu daří. Svým pětibodovým vystoupením navázal na výkon z minulého ročníku, kdy Canadiens v Centre Bell zničil čtyřmi góly a jednou asistencí, a stal se prvním hráčem v historii, který na ledě Montrealu získal pět bodů víckrát než jednou.

V dalším zápase si odnáší vítězství 5:3 hokejisté New York Rangers v zápase s Los Angeles.

Výsledky NHL:

Montreal - Buffalo 2:7 (1:3, 1:1, 0:3)
Branky: 3. Caufield, 34. Monahan - 32. a 55. J. Skinner, 1. Dahlin, 1. Peterka, 3. Tuch, 44. Jokiharju, 47. T. Thompson. Střely na branku: 31:38. Diváci: 20.984. Hvězdy zápasu: 1. T. Thompson, 2. J. Skinner, 3. Dahlin (všichni Buffalo).

Los Angeles - NY Rangers 3:5 (2:0, 0:3, 1:2)
Branky: 1. Fiala, 7. Vilardi, 47. S. Walker - 48. a 60. Kreider, 23. Schneider (Chytil), 33. Trocheck, 39. Kakko (Chytil). Střely na branku: 38:25. Diváci: 18.230. Hvězdy zápasu: 1. Fiala (Los Angeles), 2. Lindgren (NY Rangers), 3. Kopitar (Los Angeles).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme