„Byl to úžasný rok od samého počátku,“ říká po výhře ve Stanley Cupu majitel Pittsburghu Mario Lemieux

Hokejisté Pittsurghu stále ještě oslavují zisk Stanley Cupu. S nimi i Mario Lemieux, bývalý kanadský útočník a současný majitel klubu. Ten si oslavy Stanleyova poháru užil dvakrát jako hráč. Teď zažívá druhé oslavy i jako majitel klubu. Jeho Tučňáci dokázali obhájit titul z NHL. Posledním týmem, kterému se to podařilo, byl v sezóně 1997 až 1998 Detroit Red Wings.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Byl to úžasný rok od samotného počátku, kdy jsme se začali snažit o obhajobu. Jak víte, to je vždycky strašně těžké. Ale kluci dřeli celý rok," uvědomuje si majitel dvou Stanley Cupů.

"V play off mnoho z nich hrálo se zraněním. Ukázali silný charakter. Vždycky to dá práci vyhrát pohár a tohle byl jeden z nejtěžších," chválil hráče svého týmu Lemieux.

Tím nejcennějším je zřejmě Sidney Crosby. Kromě toho, že je po vyhraném finále už dvojnásobným šampioném NHL, je také vítězem Světového poháru.

Obě tyto trofeje získal vždy jako nejužitečnější hráč. V základní části letošního ročníku zámořské soutěže byl také nejúspěšnějším střelcem.

Crosbyovým mentorem v počátcích jeho kariéry byl právě Lemieux, který až do ledna 2006 hrál za Tučňáky. Crosby byl jedničkou draftu v roce 2005.

„Samozřejmě. Od začátku jsem věděl, že je to fenomén. Že má před sebou skvělou kariéru, že vyhraje spousty Stanley Cupů. Žil s námi osm let. Je částí naší rodiny, skvělý kluk," odpovídá na otázku, zda tušil, jakým hráčem se Crosby stane.

"Výborný lídr, a jeho kariéra, ve které získal už osm pohárů, je úžasná," má pro svého svěřence jen slova chvály Lemieux.

Tomáš Kohout, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme