Capitals vyřadili ze hry Crosbyho, v prodloužení snížili stav série

Hokejisté Washingtonu zvítězili v pondělním utkání play off NHL na ledě Pittsburghu 3:2 v prodloužení a snížili stav série 2. kola na 1:2 na zápasy. Capitals měli nakročeno k výhře už v základní hrací době, Penguins ale dokázali dvěma góly v předposlední minutě při hře bez brankáře smazat dvoubrankové manko.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sidney Crosby opustil led už po necelých šesti minutách zápasu

Sidney Crosby opustil led už po necelých šesti minutách zápasu | Zdroj: Reuters

Hosty poslal do vedení ve 14. minutě Nicklas Bäckström v dvojnásobné přesilovce. V polovině třetí třetiny zvýšil na 2:0 Jevgenij Kuzněcov. Jenže na začátku 59. minuty snížil při power play Jevgenij Malkin a za dalších 48 sekund při pokračující hře 6 na 5 vyrovnal obránce Justin Schultz.

Capitals se ale ze ztráty dvougólového vedení dokázali vzpamatovat. Pomohl jim domácí obránce Trevor Daley, který byl hned v úvodu prodloužení vyloučen za držení a nabídnutou přesilovou hru po 33 sekundách přetavil ve vítězný gól obránce Kevin Shattenkirk.

Penguins hráli většinu zápasu bez lídra Sidneyho Crosbyho. Kapitán Pittsburghu, jehož v kariéře trápí otřesy mozku, odstoupil ze hry v 6. minutě první třetiny poté, co ho po úniku dva na jednoho fauloval krosčekem do hlavy Matt Niskanen. Americký obránce dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Statistika - 2. kolo play off NHL:
Východní konference - 3. zápas:
Pittsburgh - Washington 2:3 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky: 59. Malkin, 59. Schultz - 14. Bäckström, 50. Kuzněcov, 64. Shattenkirk. Střely na branku: 30:33. Diváci: 18.625. Hvězdy zápasu: 1. Shattenkirk, 2. Bäckström (oba Washington), 3. Malkin (Pittsburgh). Stav série: 2:1.

čtk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme