Nevidím problém v takových výkonech nepokračovat, přeje si po výhře nad Ruskem autor gólu Lang

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let se dokázala oklepat z debaklu se Švédskem a na mistrovství světa v kanadském Edmontonu porazila Rusko 2:0. Stejně jako před rokem čeští junioři zaskočili jednoho z favoritů šampionátu.

Edmonton (Aktualizováno: 13:31 28. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté do 20 let se radují z vítězství

Čeští hokejisté do 20 let se radují z vítězství | Zdroj: Reuters

Čeští hokejisté do dvaceti let překvapili na mistrovství světa favorizované Rusko. Po výhře 2:0 tak slaví premiérovou výhru na šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reakce juniorských hokejistů a jejich trenéra po výhře nad Ruskem

„S Rusákama je to vždycky speciální zápas, vždycky je to nejvíc vyhrocené. Vždycky jsme se na ně dokázali připravit a držet ten systém,“ prohlásil po výhře 2:0 nad Ruskem brankář hokejové dvacítky Lukáš Pařík, který pochytal všech 30 střel soupeře.

Rusům tak oplatil porážku z listopadového turnaje Karjala, kde debutoval v seniorské reprezentaci. Podle trenéra juniorského výběru Karla Mlejnka tahle zkušenost hrála roli.

„Realizační týmy národního týmu a dvacítky jsou, troufám si říct, na podobné vlně a spolupracujeme. Toho si nesmírně vážím. Určitý kamínek do mozaiky dnešního výkonu vidím i v tom, že kluci na Karjale byli,“ dodal spokojeně trenér Mlejnek.

K první výhře na tomto světovém šampionátu přispěl podle útočníka Martina Langa i úvodní debakl 1:7 se Švédskem.

„Ten zápas nám pomohl hlavně hlavou. Proti Švédsku jsme hráli dobře první polovinu druhé třetiny, ale pak jsme vypli. Jsem rád, že jsme si to do dalšího zápasu přenastavili v hlavách a dokázali jsme si, že můžeme hrát i proti týmům, jako je Rusko. Nevidím problém, abychom v tom nemohli pokračovat,“ myslí si Lang.

Jedna výhra nestačí

Kromě právě Langa skóroval také Filip Koffer. V základní skupině juniorského mistrovství světa ještě české hokejisty čekají duely proti Spojeným státům americkým a Rakousku. Do vyřazovací fáze postoupí čtyři týmy.

„Samozřejmě víme, že jedna výhra na čtvrtfinále nestačí. Od zítra se začneme připravovat na utkání se Spojenými státy.“ řekl trenér hokejové dvacítky Karel Mlejnek.

Proti Američanům nastoupí čeští junioři v úterý od 20 hodin středoevropského času.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme