Chceme vidět hráče, o kterých ještě nemáme jasno, říká Reichel k absenci posil z Flyers proti Slovensku

Mistrovství světa v hokeji začne v Bratislavě a Košicích přesně za dva týdny. Český národní tým už je ale na Slovensku teď, protože ho čekají dva přípravné zápasy. Zatím ale není reprezentace zdaleka kompletní.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček a Radko Gudas v dresu národního týmu

Jakub Voráček a Radko Gudas v dresu národního týmu na šampionátu v roce 2017 | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

Český tým není kompletní nejen, co se týče hráčů, ale také trenéra Miloše Říhy, který byl v pátek propuštěn z nemocnice, kde byl na pozorování. Na střídačku národního týmu se vrátí při sobotním utkání proti Slovensku. Páteční přípravný zápas proti stejnému soupeři ještě vynechá. Tým tak v tomto utkání povedou asistenti Robert Reichel a Karel Mlejnek.

Trenér Miloš Říha je z nemocnice zpět u hokejové reprezentace. Na střídačku se vrátí v sobotu

Číst článek

A i když už jsou v týmu první hráči z NHL, dvě posily z Philadelphie Jakub Voráček a Radko Gudas v pátečním utkání proti Slovákům hrát nebudou. „Chceme vidět hráče, o kterých nemáme ještě definitivně jasno. Zároveň chceme, aby kluci z NHL, kteří měli desetidenní pauzu, měli ještě delší trénink. Je tu momentálně pět pětek, které chceme vidět a ti kluci, kteří tentokrát hrát nebudou, nastoupí v sobotu,“ vysvětluje Robert Reichel.

I tak bude v týmu hráč z NHL - Filip Chytil z New Yorku Rangers. Další hráči z NHL se budou připojovat až po víkendu, kdy bude mít národní tým sraz v Brně, kde pak zakončí přípravu na mistrovství světa Českými hrami. Už teď je ale Robert Reichel rád, že jsou Voráček s Gudas u týmu již nyní.

„Určitě je dobře, že jsou tady, že si zvyknou jak na čas, tak i na větší hřiště. Kluci jsou rádi, že se mohli zapojit. Chtěli trénovat a naposledy, kdy jsem s nimi mluvil v Chicagu pře mým odletem z Ameriky, tak řekli, že přijedou okamžitě, což potvrdili,“ říká asistent trenéra Robert Reichel.

Utkání proti Slovákům odehraje český tým v rámci Euro Hockey Challenge v pátek v Trenčíně a v sobotu v Nitře pokaždé od 18 hodin.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme