Novotný přišel o návrat do hokejové reprezentace, nahradí ho Vincour

Z nominace hokejové reprezentace na turnaj Karjala vypadli kvůli zranění útočník Jiří Novotný a obránci Jan Košťálek a Tomáš Pavelka. Kouč Miloš Říha starší místo nich povolal do útoku Tomáše Vincoura z Hradce Králové a třinecké beky Milana Douderu s Davidem Musilem. Novotného měl původně nahradit Martin Zaťovič z Brna, i on se ale ze zdravotních důvodů omluvil.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný sice dostal puk do sítě. Jeho hlavička ale byla proti pravidlům

Jiří Novotný v reprezentačním dresu. Na Karjala Cupu ho ale kvůli zranění neoblékne | Zdroj: ČTK

Pětatřicetiletý útočník Novotný z Ambri-Piotty naposledy reprezentoval v květnu 2015 na domácím světovém šampionátu v Praze. Mistr světa z roku 2010 měl být zamýšleným lídrem a pravděpodobně i kapitánem výběru pro úvodní díl série Euro Hockey Tour. O šanci na to, aby Říhu přesvědčil o přínosu pro národní tým, přišel kvůli svalovému zranění.

V reprezentaci převažují hokejisté hrající v Evropě. ‚Uvidíme, jakou vytvoří konkurenci,‘ říká Říha

Číst článek

Košťálek není v pořádku, ačkoliv absolvoval utkání nedělního 17. kola extraligy a pomohl asistencí k výhře Sparty 5:4 v prodloužení na ledě Pardubic. O omluvence jeho spoluhráče Pavelky bylo prakticky jasno poté, co ze zápasu odstoupil po zásahu pukem od kanadského beka ve službách Dynama Tye Wisharta.

„Tomáš Pavelka má polámané kosti v obličeji,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci asistent trenéra Sparty Jaroslav Nedvěd. V pondělí uvedla Sparta na svém twitteru, že je Tomáš Pavelka již po operaci zlomeného nosu a později bude nastupovat do utkání s celoobličejovým krytem. 

Sedmadvacetiletý Vincour má na kontě 22 startů v národním týmu, v reprezentaci se objevil naposledy v květnu 2016. V aktuální sezoně odehrál za Hradec Králové 17 zápasů, ve kterých vstřelil osm branek a přidal tři asistence. Je tak nejlepším střelcem Východočechů.

Pětadvacetiletý Musil má na kontě pět reprezentačních startů a byl i členem širší nominace na poslední světový šampionát v Dánsku. Stejně starý Doudera patří k adeptům reprezentačního dresu už několik posledních sezon, za národní mužstvo odehrál 35 utkání a hájil jeho barvy i na světovém šampionátu 2016 v Rusku.

👥 | ZMĚNY V NOMINACI: Kvůli zranění se turnaje Karjala nezúčastní Jiří Novotný, Jan Košťálek a Tomáš Pavelka. Nahradí je útočník Martin Zaťovič (@HC Kometa Brno) a obránci Milan Doudera a David Musil (@HC Oceláři Třinec).
#narodnitym #jakolev

08:01 – 05. 11. 2018

3 26

👥 | Martin Zaťovič se rovněž kvůli zranění musel omluvit, #narodnitym tak povolal útočníka Tomáše Vincoura (@Mountfield HK).
#jakolev

11:38 – 05. 11. 2018

1 12

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme