Smutná zpráva z Litvínova. Zemřel dlouholetý masér české hokejové reprezentace Václav Šašek

Po těžké nemoci ve věku 75 let zemřel bývalý dlouholetý masér hokejové reprezentace Václav Šašek. Jako člen realizačního týmu byl i u největšího úspěchu českého hokeje, triumfu na olympijských hrách v Naganu v roce 1998. Hráčům národního týmu pomáhal také na zlatých světových šampionátech v letech 1985 a 1996. O jeho úmrtí ve středu informoval na svém webu litvínovský klub, v němž Šašek také dlouho působil.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U hokejové reprezentace strávil Šašek dlouhých 22 sezon. K práci u hokeje ho přivedl jeho kamarád Ivan Hlinka, legendární útočník a pozdější trenér národního týmu, s kterým získal historické zlato v Naganu.

(zleva) Václav Šašek, Zdeněk Ziegelbauer, Zdeněk Uher, Luděk Bukač, Slavomír Lener na MS 1996 | Zdroj: Profimedia

„Bydleli jsme sto metrů od sebe. Při turnajích jsme spolu spali na pokoji v hotelích. Poprvé to bylo na Ceně Izvestijí v Rusku. Pak už jsem u nároďáku zůstal,“ vzpomínal v minulosti Šašek v České televizi na své začátky u národního mužstva v roce 1976.

Proslul jako známý šprýmař, který kolem sebe neustále šířil dobrou náladu. I proto býval Šašek oblíbeným členem týmu a do paměti fanoušků se vryla scéna, jak mu hokejisté po vítězném finále na MS ve Vídni v roce 1996 zpívají „Vašku, ty jsi klasa chlap,....“ z hitu skupiny Kabát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme